Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen 12-03-2001 District Heerlen
Heerlen

Persbericht

Brunssum; Bromfiets asielzoeker in brand gestoken Zondagavond omstreeks 19.30 uur hebben onbekenden op de Prins Hendriklaan de bromfiets van een 36-jarige inwoner uit Brumssum in brand gestoken. De eigenaar van de bromfiets is een asielzoeker uit Rwanda.
De bromfiets die op het trottoir stond is vermoedelijk eerst omver geduwd, waarna de uitstromende benzine in brand werd gestoken. Een buurtbewoner bluste de brand met een brandblusser. Van de dader of daders ontbreekt elk spoor. Wat het juiste motief is, is onduidelijk.

Brunssum; Kostbare ATB fietsen gevonden
Zaterdag 3 maart heeft de politie van Brunssum-Onderbanken in een bosperceel aan de Hoogenboschweg een tweetal nagenoeg gloednieuwe ATB fietsen aangetroffen. Deze fietsen, een heren- en een damesfiets, waren afgesloten en tot op heden is er bij de politie geen aangifte van diefstal van deze fietsen bekend. De fietsen vertegenwoordigen een aanzienlijke waarde. De politie is danook op zoek naar de rechtmatige eigenaars van beide fietsen. De fietsen staan inmiddels aan het bureau in Brunssum. Het gaat om: een herenfiets, ATB, merk Giant, type Squadron en een damesfiets, ATB, merk Giant, type Squadron. Voor informatie kan men zich melden bij de politie Brunssum/Onderbanken, tel.: 045 - 4003500.

A.J.M. Boosten (Bureau Voorlichting & PR tel.: 045 - 4003050)