Stadsdeel Zeeburg

Subsidie voor uitvoerende kunst

De stadsdeelraad van Zeeburg reserveert jaarlijks een budget voor uitvoerende kunst: toneelstukken, muziekuitvoeringen etc. met uitzondering van lezingen. De aanvragen hiervoor kunt u vóór 15 april indienen. (Buurt)organisaties en particulieren die kunstzinnige activiteiten willen gaan uitvoeren kunnen in aanmerking komen voor een subsidie.

Bij de beoordeling van de aanvragen worden de volgende richtlijnen gehanteerd:

*

Uitvoeringen in openbare, manifestatieachtige vorm hebben de voorkeur. Het moet dus voor iedereen toegankelijk zijn. Buurtfeesten of verenigingsactiviteiten komen niet voor deze subsidie in aanmerking;
*

Het moet gaan om incidentele uitgaven die betrekking hebben op de uitvoering, niet voor overhead/organisatiekosten van de initiatiefnemende organisatie;

*

Het belang van de gebruikers/doelgroepen staat voorop, niet het belang van de uitvoerende organisatie of kunstenaar;

*

Beoogd wordt een evenwichtige spreiding van uitvoerende organisaties, locaties en bereik van leeftijdsgroepen in de wijken;
*

De uitvoeringen dienen een meerwaarde te hebben ten opzichte van het kunstaanbod waar wijkbewoners (stedelijk) gebruik van kunnen maken. Hiermee wordt bedoeld dat het geen uitvoering moet zijn die al op veel andere plaatsen ook vertoond wordt.

Verder worden aanvragen getoetst op haalbaarheid en de verhouding kosten-kwaliteit. Het subsidiebedrag is maximaal f. 2500,- per manifestatie.

Het stadsdeel stelt prijs op een multicultureel kunstaanbod. Aanvragen worden daarom eveneens beoordeeld op hun multicultureel karakter, zowel in de uitvoering als in beoogd bereik.

Het gaat om uitvoeringen die tussen 1 april 2001 en 1 oktober 2001 plaatsvinden. De aanvragen moeten vóór 15 april ingediend zijn bij: Stadsdeel Zeeburg, Sector Publiek, t.a.v. H. Warning, Postbus 380, 1000 AJ Amsterdam. In de maand mei wordt besloten welke aanvragen subsidie krijgen.

Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met Hugo Warning van de sector Publiek, tel. (020) 60 80 834.