Persbericht

Innovatief pilotproject groot succes: Source IT
Engineering realiseert betaalbare draadloze
netwerkverbinding tussen 2 gebouwen

Klant: Eerland Recycling Services te Geldermalsen Leverancier: Source IT Engineering te Beesd

Situatieschets: in het laboratorium van Eerland Recycling Services worden veel gegevens gegenereerd die op het hoofdkantoor statistisch bewerkt worden. Een online verwerking via de 128 Kb ISDN lijn was onmogelijk, omdat de database-applicatie teveel verkeer tussen cliënt en server genereerde. Gevolg was een procedure waarbij de gegevens éénmaal per dag van het laboratorium via ISDN naar het kantoor werden gestuurd. Dit is echter arbeidsintensief (beheer), star, kostenverhogend en foutgevoelig.

Oplossing: middels een, door Source IT Engineering ontwikkelde, draadloze verbinding tussen de gebouwen te plaatsen, werd een oplossing gerealiseerd voor al deze problemen. Door de snelle verbinding (11 Mbs) werd het laboratoriumnetwerk feitelijk samengevoegd met het kantoor LAN. Het laboratorium brengt de gegevens nu online in op de server in het kantoor !

Planning: installatie en ingebruikname van een verbinding kan in 2 tot 5 weken gerealiseerd worden, hetgeen aanzienlijk sneller is dan het verkrijgen van een snelle dataverbinding via kabel.

Baten: de arbeidseffectiviteit op het lab is met ruim 10% omhoog doordat de bewerkelijke logistiek en de ergernissen over de foutgevoelige procedure geheel verdwenen zijn. Ook is het beheer van het LAN en de applicaties zwaar vereenvoudigd en worden de kostbare telefoontikken op de ISDN-verbinding (minimaal Fl. 5000,-- per jaar) bespaard. De beveiliging van de gegevens is zekergesteld via encryptie. Kosten: Source IT Engineering kost éénmalig (!!) vanaf Fl. 9950,-- excl. BTW incl. installatie.

Met het product van Source IT Engineering is de aanzet gegeven tot betaalbare oplossingen voor o.a.:


- Bedrijfsterreinen (draadloze internet aansluiting)
- Bedrijven en scholen met dependances (draadloze LAN verbindingen)
- Hotelketens (draadloze internetservices op de hotelkamers)
In de naaste toekomst zullen ook 100 Mb draadloze verbindingen mogelijk zijn.