Nieuwe Compaq iPAQ Desktop pc combineert eenvoud met functionaliteit en beheerbaarheid

Gouda, 12 maart 2001 - Compaq kondigt vandaag de vernieuwde iPAQ Desktop pc, versie 2.0 aan. Deze versie is zo'n tien procent kleiner dan zijn voorganger, voorzien van een Celeron 700 of Pentium III 866-MHz processor en is naar keuze in een Legacy Free of Legacy Lite uitvoering te verkrijgen. De iPAQ Desktop is bestemd voor de zakelijke markt. Het apparaat combineert dan ook directe toegang tot Inter-/intranet met het gebruik van standaard kantoorapplicaties.

De Compaq iPAQ Desktop pc 2.0 heeft dezelfde voordelen op het gebied van gebruik en beheer als zijn voorganger. Vernieuwingen liggen op het gebied van beveiliging en upgrading van Legacy Free naar Legacy Lite. Een Legacy Free systeem heeft de beschikking over USB aansluitingen en is gestandaardiseerd op Windows 2000 en Windows ME. In dit model zijn weinig gebruikte poorten weggelaten, wat een aanzienlijke kostenbesparing en een verkleining van de kans op storingen oplevert. Daarnaast is er de Legacy Lite uitvoering, bedoeld voor bedrijven die over randapparatuur beschikken met een seriële of parallelle aansluiting. Dit model is beschikbaar met drie verschillende besturingssystemen: Windows 98, Windows NT4 of Windows 2000. In de voet van de unit bevindt zich een slot, dat het systeem geheel of gedeeltelijk af kan sluiten. Daarnaast is het mogelijk het systeem op een later tijdstip om te bouwen van Legacy Free naar Legacy Lite door middel van een optionele uitbreidingsmodule. Als laatste beschikt de iPAQ Desktop pc over een 'dedicated' USB-aansluiting waardoor de snelste verbinding met randapparatuur gerealiseerd wordt.

De iPAQ Desktop pc wordt tussen thin clients en desktop pc's gepositioneerd. De iPAQ beschikt over een vaste schijf, een processor en een besturingssyteem en is dus 'standalone' inzetbaar. De pc beschikt over een beperkt aantal componenten met als voordeel vereenvoudiging van installatie, beheer en onderhoud. Door USB-aansluitingen, MultiBay-componenten en eenvoudig te verwisselen intern geheugen en vaste schijf is het systeem stabiel en worden storingen tot een minimum beperkt. De systemen zijn standaard voorzien van een netwerkkaart, een grafische kaart en audio-voorzieningen. Windows 2000 en Compaq Client Management software zorgen voor eenvoud in configuratie en beheer. Daarmee is de Total Cost of Ownership (TCO) relatief gezien laag.

Meer informatie over de Compaq iPAQ Desktop pc is te vinden op: www.compaq.nl/ipaqdesktop

Over Compaq
Compaq Computer Corporation - een Fortune Global 100 company - is een van 's werelds marktleiders op het gebied van Internet-infrastructuren en -toegang. Compaq ontwerpt, ontwikkelt, produceert en levert, al dan niet in samenwerking met haar partners, een breed scala aan end-to-end enterprise oplossingen, waaronder hardware, software, opslagsystemen en diensten. In meer dan 200 landen verkoopt Compaq haar producten en diensten, voornamelijk aan het bedrijfsleven, consumenten, de overheid en onderwijsinstellingen.

Meer informatie over Compaq en haar producten en diensten, alsmede klantenondersteuning, is beschikbaar op http://www.compaq.nl.

COMPAQ AND THE COMPAQ LOGO REGISTERED U.S. PATENT AND TRADEMARK OFFICE. PRODUCT NAMES MENTIONED HEREIN MAY BE TRADEMARKS AND/OR REGISTERED TRADEMARKS OF THEIR RESPECTIVE COMPANIES. THIS FINANCIAL DISCUSSION CONTAINS FORWARD-LOOKING STATEMENTS BASED ON CURRENT EXPECTATIONS THAT INVOLVE A NUMBER OF RISKS AND UNCERTAINTIES. THE POTENTIAL RISKS AND UNCERTAINTIES THAT COULD CAUSE ACTUAL RESULTS TO DIFFER MATERIALLY INCLUDE: DELAYS IN THE IMPLEMENTATION OF CHANGES IN DELIVERY MODELS, COMPONENT SHORTAGES, INCREASED COMPETITIVE ENVIRONMENT AND PRICING PRESSURES, DELAYS IN PRODUCT ROLLOUT SCHEDULES, SLOW ACCEPTANCE FOR NEW FORM FACTORS, CHANGES IN PRODUCT, CUSTOMER AND GEOGRAPHIC SALES MIX, EMPLOYEE RETENTION, THE FINANCIAL CONDITION OF RESELLERS, DELAYS IN NEW SYSTEMS IMPLEMENTATION, OPERATIONAL INEFFICIENCIES RELATED TO SALES CYCLES, EQUITY INVESTMENT VOLATILITY, EMERGING MARKET POLITICAL OR ECONOMIC INSTABILITY AND DISRUPTIONS RELATED TO RESTRUCTURING ACTIONS. FURTHER INFORMATION ON THE FACTORS THAT COULD AFFECT COMPAQ'S FINANCIAL RESULTS IS INCLUDED IN COMPAQ'S SECURITIES AND EXCHANGE COMMISSION (SEC) FILINGS, INCLUDING THE LATEST ANNUAL REPORT ON FORM 10-K AND THE LATEST QUARTERLY REPORT ON FORM 10-Q.


- Einde persbericht -

Achtergrondinformatie:
Compaq Computer B.V.
Jeanette de Wilde, tel. 0182 - 565807, e-mail: Jeanette.dewilde@compaq.com Of
Monogram Communication Strategies (MCS) BV
Perlita Fränkel, tel. 023 - 5628208, e-mail: perlitaf@monogram.nl