Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 12-03-2001 Persberichten district Maastricht, (H.P. 15.20) Maandag 12 maart 2001

Maastricht, straatroof:
Een 24 jarige inwoner van Maastricht is maandagmorgen 12 maart 2001 op de Via Regia te Maastricht door twee inzittenden van een personenauto beroofd van o.a. zijn beurs met daarin enkele tientjes. Het slachtoffer fietste maandagmorgen omstreeks 05.30 uur over het fietspad van de Via Regia te Maastricht komende uit de richting van België. Ter hoogte van het hondenlosloopgebied stopte er langs het fietspad een blauwe personenauto met daarop een Belgische kentekenplaat. Uit de auto stapten twee personen. Deze twee kwamen op hem toegelopen, grepen hem vast en zette hem een mes op zijn keel. Hij werd daarop gedwongen zijn beurs af te geven en moest daarnaast zijn jas uit trekken waarin een GSM aanwezig was. Daarna ging het tweetal, die hun gezichten grotendeels bedekt hadden met een ver omlaag getrokken muts, er snel vandoor. Bij hun vertrek staken ze de achterband van de fiets lek. De auto reed daarop weg in de richting van België. Het slachtoffer deed een uurtje later aangifte van de beroving aan het politiebureau.

Maastricht, inbraak:
In het voorbije weekeinde heeft een inbraak plaatsgevonden in een atelier gevestigd aan de Grote Looierstraat te Maastricht. De toegang werd verkregen nadat de inbreker de toegangsdeur op de begane grond openbrak. Ook een deur op de eerste etage werd opengebroken. Uit het atelier werden ontvreemd, een keramische oven, decoupeerzaag, een beitelset en een flexmachine. De waarde van het ontvreemde goed wordt geschat op een fl. 10.000,-.