Politiebericht Friesland: Fryslân 12-03-2001
Politieberichten van 11/3 (13.00) t/m 12/3 (07.00)

Leeuwarden: diefstal computer
Zondagmiddag ontdekten stadswachten dat een raam was ingegooid bij een bedrijf aan de Kelvinstraat. Vanuit de kantoorruimte is een computer ontvreemd. De totale schade bedraagt circa 2900 gulden. Aangifte is gedaan door een 48-jarige inwoner van Leeuwarden.

Leeuwarden: beroving
Zaterdag omstreeks 20.00 uur werd een 17-jarige inwoner van Leeuwarden beroofd in het tunneltje dat onder de Anne Vondelingweg doorloopt en uitkomt bij het Kalverdijkje. Drie jongens blokkeerden het tunneltje met hun fietsen. Het slachtoffer werd van de fiets getrokken en kwam ten val. In de daarop volgende vechtpartij raakte het slachtoffer licht gewond aan de pols. Uit zijn jas werden een gsm en een portemonnee ontvreemd. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Drachten: auto vernield
Tussen donderdag en zondag is aan de Hooizolder een personenwagen vernield. Waarschijnlijk is met een afbijtmiddel de lak op het dak losgebladerd. Ook aan de zijkant linksachter is de wagen op deze manier vernield. Aangifte is gedaan door een 44-jarige inwoner van Drachten.

Heerenveen: valse strippenkaart
Zondag omstreeks 21.30 uur stapte een 17-jarige inwoner van Deventer in Joure op de bus naar Heerenveen. Op het station van Heerenveen werd de Deventenaar aangehouden omdat de chauffeur doorhad dat de strippenkaart vervalst was. De verdachte is voorgeleid.

Kootstertille: inbraak woning
Tussen donderdag en zondag is ingebroken in een woning aan de Klaproasstrjitte. Men is via een raam naar binnengegaan. De hele woning werd doorzocht. Ontvreemd werd een gouden sieraad en een videorecorder. De technische recherche zal een onderzoek instellen. Aangifte is gedaan door een 68-jarige inwoner van Kootstertille.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 01.00 uur werd een 33-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden op de Pieter Stuyvesantweg. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 390 ug/l, goed voor een rijverbod van drie uur.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 01.10 uur werd een 35-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden op de Oostersingel. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 490 ug/l, goed voor een rijverbod van vijf uur.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 03.15 uur werd een 51-jarige automobiliste uit Leeuwarden aangehouden op de Canadezenlaan. Zij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies zij 345 ug/l, goed voor een rijverbod van twee uur.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 05.40 uur werd een 37-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden op de Willem Lodewijkstraat. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 800 ug/l, goed voor een rijverbod van negen uur. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Bureau Voorlichting en PR, telefoon 058 - 880 8272