Politiebericht Flevoland: district Zuid 12-03-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Westerink, 06 - 53737 697

Horecacontrole
ALMERE De politie heeft donderdagavond in samenwerking met de Belastingdienst, Arbeidsinspectie, Dienst Vreemdelingenpolitie en het GAK een Horecacontrole uitgevoerd in Almere Stad Oost. In totaal zijn 9 horecagelegenheden gecontroleerd. Er werden 14 werknemers aangetroffen die niet in de loonadministratie waren opgenomen, 4 werknemers bleken geen arbeid te mogen verrichten en er werden 4 vreemdelingen aangetroffen. Deze vreemdelingen zijn overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie. Tegen de werkgevers zijn de nodige processen-verbaal opgemaakt. In de toekomst zullen dergelijke controles vaker worden gehouden.

Revolver gevonden
ALMERE Een 41-jarige ruiter uit Almere heeft zondagmiddag in een greppel aan de Kraanvogelweg een geladen revolver gevonden. In de buurt van de revolver lag ook een tas die vorig jaar uit een auto gestolen was. De politie heeft de goederen overgebracht naar het politiebureau en stelt een onderzoek in.

Aanrijding met letsel
ALMERE Zondagavond heeft zich op de Hogering een aanrijding voorgedaan tussen een brandweerbusje en een personenauto. De 21-jarige brandweerman reed over de Hogering toen hij aangereden werd door een 23-jarige automobilist uit Almere die vanaf de Hogering linksaf de Karperweg in. Dit had een aanrijding tot gevolg waarbij het brandweerbusje op zijn dak terechtkwam. De brandweerman, de automobilist en zijn bijrijder zijn met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Beide voertuigen zijn afgesleept.

Vrachtwagenchauffeur beroofd
ALMERE Een 41-jarige vrachtwagenchauffeur uit Purmerend is zondagnacht op de Regisseurstraat beroofd. De chauffeur wilde na gelost te hebben de cabine instappen toen hij opeens benaderd werd door een nog onbekende man. De man dwong hem met een mes een grijze koffer af te staan. In deze koffer zaten voor fotos met zeer veel emotionele waarde. De politie vraagt degene die de koffer vindt, deze af te geven bij het dichtstbijzijnde politiebureau.

Man aangetroffen in gestolen auto
ALMERE De politie heeft zondagnacht op de Televisieweg een 26-jarige Amsterdammer aangehouden. Medewerkers van een beveiligingsbedrijf hadden de man aangesproken omdat ze hem al een aantal keren hadden zien rondrijden. De man verklaarde dat hij hielp verhuizen. Aangezien de medewerkers dit niet echt geloofwaardig achtten, werd de politie ingeschakeld. De man bleek in een gestolen auto te rijden. Hij is voor nader verhoor ingesloten.