Gemeente Zoetermeer

Centraal meldpunt regelt opvang en vervoer zwervende huisdieren

Vanaf 1 maart a.s. is er voor inwoners van Zoetermeer één telefoonnummer voor het melden van zwerfdieren (honden en katten). Het centrale meldnummer is 0900-2021707 (50 cent per minuuut). Dit nummer is op initiatief van de gemeente ingesteld.
Belangrijke voordelen van het centrale meldpunt zijn o.a.: 24 uur per dag bereikbaar;
uniformiteit en duidelijkheid bij het aanmelden; registratie van het aantal dieren dat jaarlijks wordt opgevangen en vervoerd;
registratie van de vindplaats en de tijd van aanmelding;

Met name de registratie van de vindplaats en het tijdstip van aanmelding is van belang bij de behandeling van eventuele klachten over opvang dan wel vervoer.

Dierenambulance en Dierentehuis zorgen voor zwerfdieren. De zorg voor zwerfdieren heeft de gemeente uitbesteed aan het Zoetermeers Dierentehuis en de Dierenambulance. Het dierentehuis vangt zwervende honden en katten op. Daarnaast zorgen ze ook voor huisdieren waar mensen, om wat voor redenen dan ook, niet meer voor kunnen of willen zorgen. Het Zoetermeers Dierentehuis is gevestigd aan de Kelvinstraat. Het Dierentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur en zaterdags van 11 tot 16 uur. Via het centrale meldpunt wordt de Stichting Dierenambulance Zoetermeer ingeschakeld voor het vervoer van een zwervend huisdier. De dierenambulance beschikt over een zeer modern en goed geoutilleerd wagenpark. Omdat het een Zoetermeerse organisatie is, is de ambulance snel ter plaatse. Vorig jaar heeft de Dierenambulance Zoetermeer de Zoetermeerse vrijwilligersprijs gewonnen.

Klachtencommissie
De gemeente heeft samen met de Dierenbescherming een klachtencommissie ingesteld. Klachten over de opvang of het vervoer van zwervende huisdieren kunnen schriftelijk worden ingediend. Het adres van de Klachtencommissie is: Servicebureau van de gemeente Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer. De klachtencommissie doet na hoor en wederhoor een bindende uitspraak.

Eind maart verschijnt een handige flyer van Dierenbescherming en gemeente waarop een overzicht met telefoonnummers van organisaties die zich bezig houden met de opvang en zorg van dieren. De folder zal bovendien worden ingevoegd in het Zoetermeer Magazine dat eind deze maand huis-aan-huis wordt verspreid.



Gemeente Zoetermeer © March 2001

Last update: 12 March 2001 (8:42)