Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-03-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.30 uur
Winkeldieven aangehouden

UTRECHT In de nacht van zondag op maandag kwam via een getuige een inbraakmelding binnen bij de politie. De getuige had glasgerinkel gehoord bij een winkel aan de Twijnstraat. Op straat liep een man met krukken die vanuit de richting van de winkel kwam. Ook meldde de getuige dat de man al een aantal malen teruggekeerd was bij de winkel.

Omstreeks kwart over vijf kwam de politie ter plaatse en heeft onopvallend positie ingenomen. Na enige tijd kwamen vanuit de richting van de Oudegracht twee mannen aanlopen. Een man liep met krukken. De man liep in de richting van de winkel en ging het portiek van de winkel in. De agenten zagen dat hij via een kapot geslagen ruit de winkel in ging en daar een aantal goederen wegnam.

Op het moment dat de man weer naar buiten kwam werd hij tot zijn grote schrik aangehouden. Zijn maat in het kwaad die op de uitkijk stond werd eveneens aangehouden. Bij de 40-jarige verdachte uit Utrecht werden diverse goederen van diefstal afkomstig aangetroffen. De politie onderzoekt nog de betrokkenheid van de 57-jarige man uit Utrecht die op de uitkijk stond.

Insluiper aangehouden

UTRECHT Naar aanleiding van een melding dat er in de nacht van zondag op maandag een ruit was ingegooid bij een horecagelegenheid aan de Bartoklaan ging de politie poolshoogte nemen. Ter plaatse zag de politie in het licht van de koplampen een onbekende persoon in de zaak wegduiken.

Direct werd het pand aan beide zijden afgezet en een onderzoek in het pand ingesteld. Eenmaal binnen trof de politie een 30-jarige man uit Utrecht onder een van de tafels aan. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij kon niet verklaren wat hij in de zaak te zoeken had.

Fiets te koop

UTRECHT Zondagnacht liep een agent in burger te surveilleren op de Nobelstraat. Omstreeks tien over vijf werd de agent aangesproken door een 45-jarige man uit Utrecht. De man vroeg aan de agent of hij een fiets wilde kopen voor tien gulden. De agent maakte zich bekend en hield de man direct aan.

Beroving

UTRECHT Een 43-jarige man uit IJsselstein werd zondagnacht op het Jaarbeursplein beroofd en mishandeld. Omstreeks vier uur liep de man op het Jaarbeursplein toen hij plotseling door twee onbekend gebleven mannen werd aangevallen.

Door een 59-jarige getuige werd gezien dat de overvallers de zakken van de man doorzochten waarna ze wegrenden in de richting van de Damstraat. De man werd met vermoedelijk een hersenschudding overgebracht naar het Oudenrijn ziekenhuis in Utrecht.

Signalement daders: twee vermoedelijk Marokkaanse jongens van ongeveer 20 jaar oud, circa 1.75 meter lang. Een van de jongens droeg een rugzak en een donkerkleurig petje.