Korps: Utrecht, plaats: 12-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 09.45 uur
Jongen vast in auto

ZEIST De politie heeft zondagmorgen 11 maart een drie-jarig jongentje bevrijd nadat zijn moeder hem per ongeluk in de auto had opgesloten.

Na een bezoek aan een kerk in de Pauw van Wieldrechtlaan had de moeder het jongetje in de auto gezet en de sleutel in het contact gestopt. Vervolgens heeft zij het portier dicht gedaan waarbij zij per ongeluk de centrale deurvergrendeling activeerde. Agenten hebben uiteindelijk met een ruitentikker de autoruit ingeslagen. Het jongetje kon hierna uit de auto gehaald worden. Als troost kreeg het kind een Goodbear.

Snelheidscontroles

GROENEKAN/ZEIST - Bij verschillende snelheidscontroles op de Koningin Wilhelminaweg in Groenekan en de Amersoortseweg in Zeist zijn zondagmiddag 11 maart in totaal 1770 voertuigen gecontroleerd. Tweeënnegentig voertuigen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid werd gemeten op de Koningin Wilhelminaweg. Hier reed een automobilist 124 km per uur waar 50 km per uur is toegestaan.

Omstanders belemmeren aanhouding

ZEIST In de nacht van 11 op 12 maart hebben omstanders de aanhouding van een verdachte van vernieling weten te voorkomen. Hierbij werd een agent in het gezicht geslagen.

In de 2e Dorpsstraat in Zeist braken vannacht ongeregeldheden uit toen de politie een man wilde aanhouden die verdacht werd van het plegen van vernielingen. Diverse omstanders bemoeide zich met de aanhouding, hetgeen ontaarde in het vastpakken en slaan van een agent. De agent voelde zich dusdanig bedreigd dat hij zijn wapenstok ter hand nam. In het tumult wisten de man die de klap uitdeelde en de man die verdacht werd van het plegen van vernielingen te ontkomen.

Vernieler aangehouden

ZEIST Een 14-jarige jongen is gistermiddag 12 maart aangehouden vanwege het vernielen van rubber raamsponningen bij twee bedrijven.

Een getuige zag de jongen, samen met drie andere jongens de vernielingen plegen bij twee bedrijven aan de Antonlaan in Zeist. Ter plaatse werd het viertal aangetroffen. Uiteindelijk bleek dat alleen de 14-jarige jongen de vernieling had gepleegd. Hij is inmiddels voorgeleid en gaat mogelijk ook naar bureau HALT.