Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 10.00 uur
Hennep in woning aangetroffen

AMERSFOORT- Op maandagochtend omstreeks half vijf kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken in een woning gelegen aan de Leliestraat.

Toen de politie poolshoogte ging nemen trof zij geen personen aan in de woning. Wel roken de agenten een sterke henneplucht en na een kort onderzoek in de woning werden in een slaapkamer 200 weetplantjes aangetroffen en op zolder nog eens 145 plantjes. De bewoners waren niet aanwezig en zullen op een later tijdstip worden gehoord. Plantjes en de bijbehorende apparatuur zullen worden vernietigd.

Parkeeroverlast aangepakt

Parkeeroverlast aangepakt LEUSDEN- Op zondagmiddag werd er op de Bavoortseweg (recreatiegebied zwembad, voetbalvelden) een controle gehouden betreffende het parkeergedrag. 3 automobilisten kregen een bekeuring omdat deze onterecht op een invalideparkeerplaats stonden.

Overval op cafe

AMERSFOORT- Op maandagochtend werd omstreeks kwart over twaalf een gewapende overval gepleegd op een horecagelegenheid gelegen aan de Groenmarkt.

Nadat de laatste klanten de gelegenheid hadden verlaten kwam er een gemaskerde man binnen. De man had een vuurwapen in zijn hand en bedreigde hiermee direct de vier aanwezige personeelsleden. De overvaller vroeg om geld. Kennelijk ging dit niet snel genoeg want de overvaller sloeg met het pistool op het hoofd van een van de medewerkers. De medewerkers moesten een nog onbekend geldbedrag afgeven aan de overvaller. Voordat de man het pand verliet werden de vier medewerkers opgesloten in een toilet. Na ongeveer vijf minuten wist het viertal zich te bevrijden uit het toilet en waarschuwde de politie. Bij de overval raakte een medewerker licht gewond aan het hoofd. Signalement overvaller: Blanke man van ongeveer 25 a 30 jaar, lengte tussen 1.75-1.80, gekleed in een donkerkleurige broek/jas.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie district Eemland zuid onder telefoonnummer 0900-8844.