Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van maandagmorgen 12 maart 2001
10:12 maandag 12 maart 2001

Bert Peters, 0592 361294 of 06 53 23 80 59

Assen, alcomobilist
Vannacht reed een 31-jarige man uit Assen met zijn auto over de Pelikaanstraat. Controle wees een alcoholpromillage uit van 0,8. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een transactie aangeboden van fl. 400,-

Meppen, ongeval met letsel
Gistermiddag stak een 80-jarige vrouw op haar fiets de Kockstraat over waarbij een naderende 45-jarige automobilist uit Aalden niet tijdig kon remmen en tegen de achterzijde van haar fiets botste. De vrouw kwam daarbij te vallen en werd met beenletsel naar het SZE overgebracht

Hooveeen, autoruiten ingeslagen
Gistermiddag omstreeks 17.30 uur reed een 20-jarige man uit Hoogeveen met zijn auto over de Notaris Mulderstraat vanuit de richting van de rotonde. Daar kwam hem een auto tegemoet die tegen de rijrichting in reed. De 20-jarige man seinde met zijn lichten om die bestuurder daar opmerkzaam op te maken. Beide autos stopten waarna uit de tegemoetkomende auto een jongen stapte met een ijzeren staaf in zijn handen. Deze jongen sloeg daarop de vooruit, de zijruit en de achterruit van de 20-jarige bestuurder aan diggels, state in de auto waarna de auto wegreed. Er zaten meerdere jongens in deze auto. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de identiteit van deze dader.

Hoogeveen, oplichting
Werden gistermiddag in Assen twee mannen aangehouden die worden verdacht van oplichting. Bij een tankstation in Hoogeveen probeerden zij telefoonkaarten te kopen met een gestolen creditcard. De verkoper vertrouwde het niet en wilde eerst telefonisch controleren waarop de mannen wegreden. Op basis van deze melding konden in het centrum van Assen beide mannen later worden aangehouden. Zij hadden in hun auto een groot aantal telefoonkaarten alsmede een aantal creditkaarten waarvan de herkomst nog niet is vastgesteld. De verdachten, een 32-jarige man uit Arnhem en een 22-jarige man uit Maastricht, zijn ingesloten en worden verhoord.

Emmen, diefstal uit woning
Bewoners aan de Westenesscherstraat ontdekten vrijdagnacht na thuiskomst dat in hun woning was ingebroken. Via een geforceerd raam kon men binnenkomen waarna kristallen beeldjes werden weggenomen. Schadebedrag onbekend.

Nieuw-Amsterdam, alcomobilist
Gisteravond reed een 39-jarige automobilist uit Klazienaveen over de Vaart NZ toen hij een overstekende kat wilde ontwijken. Daarbij botste hij tegen een lichtmast. Controle wees een alcoholpromillage uit van 1,1. Hij kreeg snelrecht en een rijverbod van 4 uur. De auto werd afgesleept.

Zwartemeer, ongeval met letsel
Gisteravond reed een 46-jarige man uit Zwartemeer op zijn snorfiets over de Mollemastraat. Hij botste daar op een voor hem links van de weg geparkeerde auto waarbij hij gezichtsletsel opliep. Hij werd naar het SZE overgebracht.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe