Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 12-03-2001
1e Persbericht 12 maart 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Tas gestolen
Een onbekende man van ongeveer 20 jaar oud heeft zondag rond 22.50 uur een schoudertas geroofd van een 48-jarige Eindhovense vrouw. De vrouw liep op de Lodewijk Houbenstraat toen de man, die met een bromfiets liep, haar aansprak. Hij zei dat hij haar tas wilde hebben en rukte hem meteen uit haar handen. Hij verdween met de tas waarin een portemonnee met fl 75,= en pasjes zaten.

Eindhoven: Vernielers op heterdaad gepakt
Op het station aan de Beukenlaan zijn maandag om 0.35 uur een 16-jarige Eindhovenaar en een 18-jarige jongen uit Vessem aangehouden. Zij werden betrapt bij het ingooien van ruiten van wachthokjes op Station Beukenlaan. De ruiten van vier wachthokjes waren allemaal ingegooid, een telefoontoestel werd vernield en een lichtbak. Zij hadden ook een stuk beton en een stuk verkeersbord op de rails gelegd. De twee verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Op de John F. Kennedylaan werd maandag om 1.10 uur een dronken automobilist gesignaleerd. De man reed slingerend in de richting van Son. Na een korte achtervolging kon hij op Ekkersrijt, de straat 2000, worden staandegehouden. Hij blies ruim 1,5 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Helmond: Hennepkwekerij ontdekt
Na een melding van een inbraak in een woning aan de Venuslaan heeft de politie zondag om 22.20 uur een hennepkwekerij ontdekt. De melder gaf aan dat enkele mannen in de woning klommen. De politie zag dat op de eerste verdieping twee ramen open stonden. Een onderzoek leerde dat uit de bovenverdieping een hennepgeur kwam. Met een machtiging tot binnentreden is de politie de woning binnengegaan. Op twee slaapkamers was een hennepkwekerij met in totaal 195 planten. De planten en andere goederen van de kwekerij zijn in beslag genomen. De 31-jarige bewoner is aangehouden. Het energiebedrijf is ingelicht omdat de stroom voor de meter was afgetapt.

Helmond: Aanrijding
Bij een aanrijding tussen twee personenautos op de kruising Julianalaan Aarle Rixtelseweg Jan van Brabantlaan Wesselmanlaan is maandag om 6.45 uur een 55-jarige automobilist uit Lieshout gewond geraakt. De man reed vanuit de Aarle Rixtelseweg de kruising op en gaf geen voorrang aan een personenauto met een 28-jarige Helmonder achter het stuur. De man uit Lieshout is ter observatie in het Elkerliekziekenhuis opgenomen.

Helmond: Inbraken

Zondag is ingebroken in een woning aan de Prins Karelstraat. Men is via de achterdeur binnen gekomen. De bewoner mist een videocamera en een videorecorder.

Zondagavond is ingebroken in een woning aan de Ruusbroeclaan. De achterdeur is opengebroken. Er zijn een videorecorder en een draagbare telefoon weg.

Helmond: Schennispleger aangehouden
Op de Deurneseweg is maandag om 9.55 uur een 48-jarige Helmonder aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij die morgen bij een school aan de Deurneseweg schennis heeft gepleegd tegenover een aantal vrouwen. Hij zou dat gedaan hebben vanuit zijn auto. Het kenteken van deze auto werd opgenomen zodat hij even later aangehouden kon worden.

Deurne: Inbraak in woning
Zondagavond is ingebroken in een woning aan de Hoofdstraat. Men is binnengekomen door op een balkon te klimmen en de ruit van de balkondeur te vernielen. Er zijn een bankpas, een spaarpot en zilveren bestek gestolen.

Beek en Donk: Onder invloed
Op de Gemertseweg is zondag om 20.10 uur een 33-jarige automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De man blies bijna 2,4 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Autodiefstal
In de nacht van zondag op maandag is vanaf de Borretstraat een witte Opel Kadett met het kenteken RJ-08-XB gestolen. In de auto lag gereedschap, een schroefboormachine, een boormachine, een cirkelzaagmachine en een gereedschapskist

Bladel: Automobilist onder invloed
Op de Raambrug is zondag om 22.35 uur een 54-jarige automobilist bekeurd omdat hij gedronken had. De man blies bijna 1,6 promille. Hij moest het rijbewijs inleveren.

Westerhoven: Verdachte aanranding aangehouden
Op een recreatiepark is maandag om 1.00 uur een 21-jarige man uit t Veld aangehouden. De man zou een 20-jarige vrouw uit Raalte betast hebben. De vrouw stond met een vriendin in het centrum van het park en zij lieten bij een fotocabine een foto maken. De verdachte, die deel uitmaakte van een grotere groep, zou haar bij haar billen en in haar kruis gepakt hebben. De man is ingesloten voor verder onderzoek.