Politiebericht Limburg-Zuid: 12-03-2001
Persberichten district Sittard
Maandag, 12 maart 2001

District Sittard

Sittard; hennepkwekerij
Bij controle afgelopen zondagmorgen in een woning aan de Janekers Vaart in Sittard trof de politie in een (slaap)kamer een hennepkwekerij aan met totaal zon 130 hennepplanten. Die werden samen met zes assimilatielampen (groeilampen), een ventilator, een afzuiginstallatie en een aantal voorschakelapparaten waaronder tijdschakelaars, inbeslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bewoner. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg de verdachte meteen een dagvaarding uitgereikt om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Sittard; poging beroving
Een 56-jarige man uit Grathem heeft bij de politie aangifte gedaan van een poging beroving waarbij een van de straatrovers een vuistvuurwapen bij zich had. Het slachtoffer stond afgelopen zaterdagavond omstreeks 23.00 uur op de Limbrichterstraat in Sittard voor een winkeletalage toen hij plotseling vanachter door een tweetal werd vastgepakt. Een derde persoon bleek daarbij een vuistvuurwapen bij zich te hebben. Het slachtoffer wist zijn belagers echter van zich af te schudden en te ontkomen, de straatrovers zonder buit achterlatend (het drietal is vervolgens de Wal opgelopen). Er is niet geschoten en er is niemand gewond geraakt. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Die kunnen met de Sittardse politie contact opnemen via tel. 0900 8844.

Beek; parkeerovertredingen
De politie heeft afgelopen nacht, zondag op maandagnacht op de Middelweg in Beek totaal 58 voertuigbestuurders bekeurd in verband met parkeerovertredingen. De autos waren illegaal her en der geparkeerd op bijvoorbeeld fietsstroken en op trottoirs.

Beek; agenten beledigd
De politie heeft afgelopen nacht, zondag op maandagnacht op de Middelweg in Beek een 31-jarige man uit Elsloo aangehouden. Toen de agenten bezig waren met parkeercontroles kwam er een taxi aangereden waarvan de inzittende passagier / verdachte door een geopend autoraampje beledigingen uitte / schreeuwde in de richting van de agenten. Die hebben de aangehouden vervolgens overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.