Microsoft start campagne ter vergroting bekendheid als leverancier van ICT-systemen voor e-commerce

Grote campagne met advertenties in bladen en op billboards

Schiphol-Rijk, 12 maart 2001 - Microsoft is in Nederland een mediacampagne gestart met als doel haar bekendheid als leverancier van ICT-systemen voor e-commerce te vergroten onder beslissers op dit gebied bij grotere bedrijven. De campagne bestaat uit advertenties in business bladen en op billboards, alsmede de sponsoring van de E-Business Directory, een gezamenlijk initiatief van Emerce en Mediator. Op deze webpagina kunnen Nederlandse Internet-bedrijven zich presenteren, waardoor vraag en aanbod beter kunnen worden gekoppeld. Verder organiseert Microsoft een roadshow om ontwikkelaars te informeren en te trainen.

In diverse onafhankelijke onderzoeken komt Microsoft naar voren als marktleider van infrastructuren voor e-commerce: 77 procent van alle e-commerce sites (NetworkWorld), 50 procent van alle business-to-commerce sites in Europa, Afrika en het Midden-Oosten (Netcraft), alsmede 55 procent van de top business-to-business (Forbes, Netcraft) sites draait op een Microsoft e-business platform. In Nederland vormt Microsoft-technologie het e-commercefundament van ondermeer de site van Vendex en de digitale marktplaats Port of Rotterdam. De Nasdaq is een voorbeeld van een zeer grote internationale site die gebouwd is met Microsoft-technologie, deze site krijgt dagelijks 20 miljoen hits.

Speciaal voor het trainen van ontwikkelaars en het verstrekken van informatie over Microsofts e-commerce producten en technologieën organiseert Microsoft een grote roadshow op vier verschillende plaatsen in Nederland. Details hierover zijn te vinden op www.microsoft.nl/events/. Verder is een ééndaagse overzichtstraining opgezet in samenwerking met Info Support. Hiernaast zijn er diverse meerdaagse trainingen over Commerce Server 2000, BizTalk 2000, XML en ontwikkelen voor SQL Server. Bijzonderheden over deze trainingen zijn te vinden op www.microsoft.nl/training.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.