PERSBERICHT

i2 kiest webMethods als preferred partner voor TradeMatrix Network Services en als integratieplatform voor i2 TradeMatrix Solutions

Dallas/Fairfax, 12 maart 2001 - i2 Technologies (Nasdaq: ITWO) en webMethods (Nasdaq: WEBM), toonaangevend aanbieder van integratiesoftware, hebben een samenwerkingsverband gesloten. Het betreft een verbreding van een eerdere overeenkomst om gezamenlijk een geïntegreerde oplossing van i2 TradeMatrix Network Services en i2 TradeMatrix Solutions met webMethods integratiesoftware aan te bieden. In de uitgebreide alliantie zal i2 webMethods' integratieplatform gebruiken als kernproduct binnen i2 TradeMatrix Network en Solutions. Als onderdeel van deze meerjarige overeenkomst zullen webMethods' integratieproducten dienen als een gemeenschappelijk integratieplatform voor de TradeMatrix-toepassingen van i2. De bedrijven hebben eveneens een resellerovereenkomst gesloten, waarin webMethods i2's voorkeursleverancier wordt voor de integratie van i2 TradeMatrix Solutions met enterprise- en legacy-toepassingen. Daarnaast zal webMethods i2 TradeMatrix Network Services promoten en aanbieden via webMethods' B2B.com.

De krachtige combinatie van webMethods' integratieproducten en i2's TradeMatrix Network Services en Solutions is in het leven geroepen om bedrijven te helpen om snelle koppelingen te kunnen maken met handelspartners in zowel publieke als private marktplaatsen. Daardoor kunnen zij hun bereik uitbreiden naar nieuwe kopers en leveranciers en nieuwe bronnen van inkomsten creëren. Door het relatieve gemak en de vermindering van de benodigde ontwikkelinspanningen om de beste B2B-technologieën te gebruiken, zouden bedrijven in staat moeten zijn om hun adoptie van "collaborative e-business" te versnellen en de algehele time-to-market te verkorten. Bedrijven zullen ook baat vinden bij het vermogen om gegevens te kunnen delen en te kunnen communiceren met de bestaande ERP- en legacy-systemen en bedrijfsprocessen van hun handelspartners.

"i2 heeft een reputatie voor het bepalen van de standaard voor collaborative commerce," zegt Phillip Merrick, bestuursvoorzitter en CEO van webMethods. "De aankondiging van vandaag brengt het bedrijf nog een stap verder vooruit, doordat i2 de belangrijke rol van integratie bij de realisatie van collaborative commerce erkent. Het integratieplatform van webMethods is al bij meer dan 500 bedrijven in gebruik en door deze alliantie verwachten we dat ons integratieplatform op nog veel meer plaatsen ingezet zal worden."

"webMethods biedt de mogelijkheid om een snelle integratie te realiseren, zodat onze klanten snel verbinding kunnen maken en kunnen samenwerken met handelspartners in zowel publieke als private e-marktplaatsen," zegt Greg Brady, president van i2. "De combinatie van onze technologieën biedt een complete oplossing, die een consistent platform oplevert in ondernemingen, netwerken en marktplaatsen. Dat kan geen enkel ander platform voor marktplaatsen bieden. Het i2-platform biedt gedistribueerd transactiebeheer en ondersteuning van optimale besluitvorming, het maakt samenwerking door verschillende bedrijven en marktplaatsen mogelijk, en het bevat de mogelijkheid om i2-opossingen dynamisch in te zetten via het Tradematrix Network."

Om deze nieuwe relatie te ondersteunen zullen beide bedrijven resources toewijzen voor een speciale unit voor productontwikkeling. i2 levert reeds oplossingen die gebruikmaken van webMethods' integratiecapaciteiten. Het bedrijf is voornemens om in het derde kwartaal van 2001 oplossingen die webMethods' integratieplatform bevatten, gereed te hebben. Beide bedrijven ontwikkelen eveneens gezamenlijke verkoop- en marketingplannen.

i2 zal webMethods' integratieplatform gebruiken om een open, op standaarden gebaseerde infrastructuur te bieden voor haar TradeMatrix Solutions. i2 zal de TradeMatrix API blijven ondersteunen en additionele ondersteuning bieden voor cXML, OAG, RosettaNet, EDI, xCBL en andere gevestigde en opkomende internetstandaarden voor samenwerking.

Op dit moment hebben webMethods en i2 reeds een groot aantal gemeenschappelijke klanten, waaronder: 3M, Alcatel, Allied Van Lines, COMDISCO, Corporate Express, e2open, Exostar, Kmart, Lucent, Medtronic, Samsung, Sun Microsystems, UMC en Usinor. Deze alliantie zal deze en nieuwe i2/webMethods-klanten een ongeëvenaarde oplossing voor hun integratiebehoeften bieden.

In verband met de overeenkomst heeft webMethods een warrant uitgegeven aan i2 Technologies, die i2 het recht geeft om maximaal 750.000 gewone aandelen van webMethods te kopen.

Over i2

i2 is de leverancier van het i2 TradeMatrix-platform dat behalve oplossingen ook content- en marktplaatsfunctionaliteit biedt. Bedrijven kunnen met i2 TradeMatrix zowel particuliere als openbare marktplaatsen inrichten en tegelijkertijd de bedrijfsprocessen van alle deelnemers optimaliseren. i2 biedt diverse op samenwerking gerichte e-business-services voor zowel startende als gevestigde e-business-bedrijven. Elke service wordt ondersteund door oplossingen voor een optimale besluitvorming, transactiebeheer en content management. Het in 1988 opgerichte i2 heeft zich ten doel gesteld zijn klanten in 2005 een toegevoegde waarde te bieden van $75 miljard. i2 is gevestigd in Dallas, biedt werk aan meer dan 5500 mensen en heeft kantoren over de hele wereld.