Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 12-03-2001 mediaberichten 12 maar (15.00 uur)

VENLO Belediging

VENLO De politie heeft zondagavond rond 20.00 uur een 18-jarige inwoner van Venlo aangehouden. Politieagenten zagen de jongen over de St. Martinusstraat fietsen en spraken hem aan omdat hij zonder verlichting reed. Hierop begon de jongen te schelden en weigerde elke medewerking. De jongen werd aangehouden terzake belediging en onder hevig verzet overgebracht naar he bureau. Hier is de zaak met toepassing van snelrecht afgewikkeld. De 18-jarige zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechter.

REGIO Dronken bestuurders

OOSTRUM De politie heeft zondagmiddag een 64-jarige automobilist uit Gennep aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man reed rond 16.30 uur over de Deurneseweg toen hij werd gecontroleerd. Een ademanalyse op het bureau wees uit dat hij teveel gedronken had. Met toepassing van snelrecht kreeg hij een rijverbod voor 5 uur opgelegd.

ECHT De politie heeft zondagmiddag een 24-jarige automobilist uit Maasbracht aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man reed rond 15.50 uur over de Wolfsberg toen hij werd gecontroleerd. Een ademanalyse op het bureau wees uit dat hij teveel gedronken had. Met toepassing van snelrecht kreeg de man een boete van 410 gulden en een rijverbod voor 2 uur opgelegd. De boete moet hij voor 26 maart betalen anders zal hij zich alsnog op 11 juni voor de rechter moeten verantwoorden.

WELL De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 51-jarige automobilist uit Bergen aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man reed rond 02.00 uur over de Kasteellaan toen hij werd gecontroleerd. Een ademanalyse op het bureau wees uit dat hij teveel gedronken had. Met toepassing van snelrecht kreeg hij een rijverbod voor 3 uur.

ELL De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 29-jarige automobilist uit Ell aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man reed rond 04.15 uur over de Brandvenstraat toen hij werd gecontroleerd. Een ademanalyse op het bureau wees uit dat hij teveel gedronken had. Met toepassing van snelrecht kreeg de man een rijverbod voor 2 uur.

ROERMOND De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 34-jarige automobilist uit Roermond aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Politieagenten zagen de man gehaast rijden over de Terbaansweg en bemerkten dat hij ook bij diverse kruisingen geen snelheid verminderde. Nadat hij gecontroleerd was werd een ademanalyse afgenomen op het bureau die uitwees dat hij teveel gedronken had. Met toepassing van snelrecht kreeg hij een rijverbod voor 12 uur opgelegd. Daarnaast is zijn rijbewijs ingevorderd en is een rijproef aangevraagd bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen.

VENLO De politie heeft zondagavond een 36-jarige automobilist uit Venlo aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man reed rond 20.00 uur over het Koninginneplein toen hij werd gecontroleerd. Een ademanalyse wees uit dat hij teveel gedronken had. Met toepassing van snelrecht kreeg de man een boete van 1100 gulden en een rijverbod voor 5 uur opgelegd.