PERSBERICHT

TakeitNow levert Nederlandse computerboeken onder vaste boekenprijs via België, ondanks dreigement uitgever.

Bilthoven - 12 maart 2001. TakeitNow levert vanuit België computerboeken, veelal onder de vaste boekenprijs. Net zoals enkele andere internetwinkels dat doen. Dat heeft TakeitNow sinds kort in aanvaring gebracht met een bekende Nederlandse uitgever, die wijst op de vaste boekenprijs en wijst op een "strafbaar feit".

TakeitNow levert enkele duizenden titels van uitgevers als A.W. Bruna, Academic Service, Addison Wesley, Bijleveld Pers, Easy Computing, Pbna, Sybex Nederland, Uitgeverij Tutein Nolthenius, en Wolters Kluwer. "We hebben betreffende uitgever gewezen op de bestaande praktijk waarbij gedoogd wordt dat internetwinkels onder de vaste boekenprijs werken. En de situatie waarin uitgevers en boekhandelaren hierover geen zaak aanspannen uit vrees dat de Europese Commissie de Nederlandse ontheffing met betrekking tot de mededingingswet ongedaan gaat maken. Daarnaast is de vaste boekenprijs bedoeld voor het beschermen van de diversiteit van Nederlandse cultuur in boekvorm; het is niet in de geest van het boekenkartel dat de bescherming ook geldt voor computerboeken", aldus Martijn Hoogeveen. "TakeitNow gaat de confrontatie met één of meerdere uitgevers zeker niet uit de weg. Laat het maar tot aangifte van een strafbaar feit komen of tot een rechtszaak. In dat geval zullen we onmiddellijk een zaak aanhangig maken bij het Europees Hof."

Over TakeitNow, http://www.takeitnow.com/
TakeitNow.com introduceerde op 14 januari 1999 als eerste pure e-seller in Nederland haar webwinkel voor computer hardware en software. Inmiddels is de positie van TakeitNow.com stevig verankerd en levert TakeitNow.com 50.000 producten in nauwe samenwerking met verschillende fabrikanten en distributeurs. Belangrijke ontwikkelingen zijn de introductie van de maatwerk-pc (http://www.pcnow.nl/), Take It now Business EdiTion (http://www.tibet.nl) en TakeitNow.be. Daarnaast licenseert TakeitNow haar winkelinfrastructuur aan derden. MyTrade.nl (http://www.mytrade.nl/) is een exponent van deze ontwikkeling. TakeitNow participeert in herenkledingzaak Yourshirt.nl en fietsenzaak Futurumshop.nl.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met:
- TakeitNow.com, info@takeitnow.com, Martijn Hoogeveen: +31 (0)6-54256476