Provincie Friesland

Agenda

12 maart 2001 17.00 uur Statencommissie voor Welzijnszaken

Plaats: Provinsjehûs, Tweebaksmarkt 52, Leeuwarden Secretaris: G. Kraak, tel. 058 292 56 18, e-mail: g.kraak@sis.fryslan.nl

Hoofdpunten


- Provinciaal advies Het Friese VMBO in de startblokken De provincie heeft een wettelijk vastgelegde rol inzake opties en aanvragen in het kader van de herschikking vbo-mavo-svo. In het voorliggende advies worden de landelijke en provinci-ale beleidskaders kort uiteengezet. Het provinciale beleidskader in dit advies is daarbij iden-tiek aan het advies van vorig jaar. Verder zijn vier concrete aanvragen van een positief ad-vies voorzien. Het gaat om aanvragen van: OSG Singelland te Drachten, OSG Piter Jelles te Leeuwarden, de dr. J. Hoferschool te Leeuwarden en de Dacostaschool te Leeuwarden. De commissie wordt gevraagd in te stemmen met het advies.


- Stand van zaken regiovisies op het terrein van zorg In het midden van de jaren negentig is een begin gemaakt met het opstellen van regiovisies op het terrein van de zorg. Besloten is destijds om voor de sectoren gehandicaptenzorg, ver-zorging en verpleging, geestelijke gezondheidszorg en de medisch curatieve zorg samen met de partners op het gebied van zorg regiovisies te ontwikkelen. Later zijn daar de regiovi-sies voor jeugdzorg en preventie aan toegevoegd. In de notitie wordt ingegaan op de stand van zaken en wordt per sector de voortgang aangegeven. Verder wordt voorgesteld af te zien van het opstellen van de regiovisie medisch-curatieve zorg en in de plaats daarvan een provinciale nota op te stellen waarin de visie van de provincie als overheidsorgaan wordt weergegeven.


- Informerende notitie betreffende samenwerking Provinsjale Biblioteek, Ryksar-gyf, FLMD en Gemeentearchief Leeuwarden Vorig jaar hebben Gedeputeerde Staten samen met gemeente Leeuwarden en het Rijk be-sloten een onderzoek uit te laten voeren naar de mogelijkheden en voordelen van samen-werking tussen de Provinsjale Biblioteek, Ryksargyf, Frysk Letterkundich Museum en Doku-mintaasjesintrum en het Gemeentearchief Leeuwarden. Voorgesteld wordt nu om op basis van deze uitkomsten over te gaan tot een verdere uitwerking van de integratieplannen tus-sen PB, Ryksargyf en FLMD. Naar verwachting zal eind 2001 aan de hand van de uitge-werkte plannen definitieve besluitvorming kunnen plaatsvinden over het wel of niet fuseren van de organisaties.

Belangstellenden zijn welkom op de publieke tribune In vergaderingen van Statencommissies hebben burgers de gelegenheid om, maximaal 5 minuten, over een punt van de agenda mee te praten. Verzoeken daartoe moeten voor het begin van de vergadering schriftelijk bij de voorzitter ingediend worden met opgave van de punten waarover men wat wil zeggen.

Voor informatie over de openbare vergaderingen kunt u terecht bij het Informatiecentrum provincie Fryslân, Tweebaksmarkt 52 Leeuwarden. Tel. 058- 292 55 24 e-mail info@fryslan.nl

U kunt de stukken raadplegen op deze site. Wilt u van ons bericht, als er nieuwe stukken beschikbaar zijn op internet? Geef uw e-mailadres dan even door via (provincie@fryslan.nl).