Politiebericht Friesland: Friesland 14-03-2001 Politieberichten van 13/3 (13.00 uur) t/m 14/3 (07.00 uur)

Harlingen: inbraak auto
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de oprit van een de woning aan de Leeuwerikstraat. Aan de auto, die was afgesloten, waren geen braaksporen te zien. Uit de auto werden een radio/cd-speler, 25 cd`s, een kentekenbewijs, een rijbewijs en een keuringsbewijs weggenomen. De eigenaresse, een 35-jarige inwoonster van Harlingen, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak woning
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een woning aan de Boomgaardstraat. Aan de achterzijde werd een ruit vernield. De gehele woning werd doorzocht. Uit de woning werden een videorecorder, een spelcomputer, een radio en vier cd`s weggenomen. De eigenaar, een 22-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Sneek: winkeldiefstal
Dinsdag omstreeks 17.50 uur werd een 66-jarige inwoonster van Sneek bij een winkel aan de Oosterdijk op heterdaad betrapt bij een winkeldiefstal. De vrouw nam een portemonnee, winkelwaarde f 29,95, weg en verliet de winkel zonder te betalen. Door het personeel werd de vrouw aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Na het opmaken van een proces-verbaal werd de vrouw weer in vrijheid gesteld. Een 38-jarige inwoner van Oppenhuizen deed namens het bedrijf aangifte.

Joure: winkeldiefstal
Dinsdag omstreeks 17.50 uur werd bij winkel aan de Midstraat een winkeldiefstal gepleegd. Een 30-jarige inwoner van Joure nam uit een kledingrek 6 T-shirts weg, winkelwaarde f 85,70. De verdachte werd buiten de winkel aangehouden door een getuige, een 25-jarige inwoner van Joure, die had gezien dat de verdachte de winkeldiefstal pleegde. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. Daarna werd de man weer in vrijheid gesteld. Namens het winkelbedrijf deed een 40-jarige inwoonster van Joure aangifte.

Surhuizum: autobrand
Dinsdag omstreeks 16.50 uur stond een personenauto geparkeerd op het erf van een woning aan de Koartwald. Door kortsluiting ontstond brand onder de motorkap, hetgeen tot gevolg had dat het motorcompartiment uitbrandde. De brandweer van Surhuisterveen, heeft het vuur geblust. De auto was eigendom van een 43-jarige inwoner van Surhuizum.

Drachten: mishandeling
Dinsdag omstreeks 19.00 uur had de dochter van een 39-jarige inwoonster van Drachten, de muziek in haar woning aan de Barte vrij hard had aan staan. De onderbuurman, een 35-jarige inwoner van Drachten, zei hier iets van en sommeerde dat de muziek zachter werd gezet. De vrouw ging hier niet op in. Vervolgens kwam de man bij de vrouw aan de deur en beschadigde de voordeur van haar woning. Toen de vrouw vervolgens naar de voordeur liep om deze af te sluiten, stond de man plotseling naast haar. Volgens de vrouw had hij een vuurwapen in zijn handen en kreeg zij daarmee een klap tegen het hoofd. Naar later bleek, was het een luchtbuks, waarmee geslagen was. De vrouw raakte niet gewond. De vrouw deed aangifte van vernieling en mishandeling. De man meldde zichzelf aan het bureau en werd aangehouden. De luchtbuks werd in beslag genomen. Tevens werden in de woning nog twee luchtbuksen aangetroffen en ook deze werden in beslag genomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leeuwarden: onder invloed
Woensdag omstreeks 00.05 uur werd op de Nieuweburen een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 27-jarige inwoner van Oentsjerk bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 280 ugl. De bestuurder kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Sneek: onder invloed
Woensdag omstreeks 02.55 uur melden voorbijgangers dat op De Marktstraat een bestuurder in zijn auto was gestapt, terwijl hij onder invloed zou zijn. Op de Kleine Kerkstraat werd de bestuurder van een personenauto aangetroffen en gecontroleerd. De bestuurder, een 51-jarige inwoner van Heeg, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 1285 ugl.(bijna 3 promille) Hij kreeg een rijverbod voor 17 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Leeuwarden: inbraak woning
Dinsdag tussen 10.45 en 22.45 uur werd ingebroken in een woning aan de Dokkumertrekweg. Een Wc-ruitje werd vernield. Uit de woning werden een computer, een diskman, een videorecorder met afstandsbediening en ongeveer 230 cd`s weggenomen. De eigenaresse, een 29-jarige inwoonster van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Vrouwenparochie: geen rijbewijs
Woensdag omstreeks 02.00 uur werd op de Stienzer Hegedyk een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 28-jarige inwoner van Hallum, was niet in het bezit van een rijbewijs. Zijn rijbewijs was op 10 maart 2001 ingevorderd, in verband het rijden onder invloed. Tevens bleek dat de auto waarin de man reed niet APK gekeurd was. Voor beide overtredingen kreeg de bestuurder een bekeuring.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272