CREATIVE INTRODUCEERT PLAYDOCK
Creative's nieuwe draagbare geluidsysteem voor D.A.P Jukebox gebruikers

Amsterdam, 14 maart 2001 - Creative (Nasdaq: CREAF), marktleider op het gebied van de producten voor digitaal PC-entertainment en het Internet, heeft de lancering bekend gemaakt van PlayDock PD200, de ultieme draagbare luidsprekerset en de ideale partner van de Creative D.A.P (Digital Audio Player) Jukebox. Het compacte, draagbare systeem levert door zijn krachtige herlaadbare batterij met lange levensduur de gebruikers van Creative Jukebox tot tien uur superieur geluid. Bovendien kan voortaan de complete verzameling digitale muziek met vrienden en familieleden gedeeld worden.

De futuristisch ogende PlayDock PD200 is met zijn magnetisch afgeschermde, stevige metalen behuizing specifiek ontworpen om gebruikt te worden in combinatie met de Creative Jukebox. Het dockingsysteem draagt de Creative Jukebox door middel van een soepele, beschermende constructie. Het luidsprekersysteem heeft naast een krachtige herlaadbare batterij ook een netadapter die, wanneer men hem op het stroomnet aansluit, de batterijen van zowel de Creative Jukebox als de PlayDock PD200 oplaadt.

"PlayDock PD200 combineert twee luidsprekers met een subwoofer voor een fantastisch stereogeluid met een heldere, krachtige bas. Vandaar de bijnaam de Boombox," vertelt Leonardo Colucci, European Brand Manager voor de luidsprekerproducten van Creative Labs Europe. "PlayDock PD200 heeft een innovatief design en geeft alle muziekfans het meest complete digitale audiosysteem dat ze kunnen vinden. Het combineert een grensverleggende persoonlijke audiospeler met alle voordelen van een draagbaar hifi-systeem, zodat we niet alleen thuis van onze muziek kunnen genieten maar deze ook overal kunnen meenemen, op vakantie of naar het werk," aldus Colucci.

Franco De Bonis, European Brand Manager voor de audioproducten van Creative, over PlayDock PD200: "D.A.P Jukebox heeft met zijn ongelooflijke capaciteit van 150 cd's, ingedeeld op basis van artiest, sfeer of genre, een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we muziek bewaren en beluisteren. Iedereen kan nu zijn favoriete tracks met vrienden delen door simpelweg de Jukebox in het dockingstation van de PlayDock PD200 te plaatsen."

De compacte PlayDock PD200, die slechts 263 millimeter meet en 6,2 kilogram weegt, zal vanaf april 2001 verkrijgbaar zijn en wordt geleverd met twee jaar garantie.

Over Creative Labs
Creative (Nasdaq: CREAF) is een mondiale leider in de producten voor digitaal PC-entertainment en het Internet. Het is beroemd om zijn Sound Blaster, heeft de multimedia-revolutie gelanceerd en is nu de drijvende kracht achter het digitale entertainment op de PC, met producten als de enthousiast ontvangen D.A.P Jukebox. De innovatieve hardware, eigen technologie, toepassingen en diensten van het bedrijf maken gebruik van het Internet en geven de consumenten de kans om overal en op elk moment digitaal entertainment van hoge kwaliteit te ervaren.

Creative Technology, dat in 1981 werd gesticht, heeft zijn hoofdkwartier in Singapore en zijn Europese hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk. In 1993 werd Creative Labs Europe gevormd, om een groter aandeel te veroveren van het groeiende potentieel van de Europese markt. General Manager Michael Sullivan heeft er een volwaardige Europese divisie van gemaakt, met hoofdkwartier in Berkshire, UK. Creative Labs Europe is in de voorbije drie jaar negen keer groter geworden en heeft nu filialen in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, de Benelux, Denemarken, Zweden en Polen. Op 19 juli 1995 werd in het Ierse Dublin het European Operations and Technical Centre (EOTC) officieel geopend. Het EOTC dient als centraal knooppunt voor de snel groeiende Europese activiteiten van Creative Labs. Het staat in voor een efficiënt gelokaliseerde, aangepaste levering van producten aan de Europese markt en voor de ondersteuning van de klanten, als aanvulling op de werking van de filialen in de verschillende landen. De Europese divisie telt momenteel ongeveer 570 medewerkers

Over Cambridge SoundWorks
Cambridge Soundworks werd in 1988 in Cambridge, Massachusetts gesticht en in 1997 door Creative overgenomen. Het ontwerpt en vervaardigt luidsprekers voor stereo-installaties, home theatres, autostereo's en multimediasystemen. Cambridge Soundworks staat bekend om zijn efficiënte luidsprekers van topkwaliteit en zijn uitgebreid assortiment multimedia-luidsprekers. Voor meer informatie zie http://www.cambridgesoundworks.com/

Voor meer informatie over en gebruik van grafisch materiaal kunt u kijken op:
www.europe.creative.com/company/artwork/welcome.asp

Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten en het opvragen van dia's en review exemplaren kunt u, bij voorkeur via e-mail, contact opnemen met:

Text 100 Public Relations Creative Labs
Kwok-Sing Sit Markus Eggermont
Tel. +31 (0) 20 5304343 Tel. +32 (0)3 2878772
E-mail: kwoks@text100.nl E-mail:
markus_eggermont@cle.creative.com

Creative Labs informatienummers voor eindgebruikers: Nederland +31 (0)11 3230081
België +32 (0)3 2878777

Kwok Sing Sit
Account Executive
Text 100 Public Relations
Global High Technology Public Relations
Van Diemenstraat 164-166, 1013 CN Amsterdam
Tel: +31 20 5304343
Fax: +31 20 5304331
Email: kwoks@text100.nl
URL: http://www.text100.com