Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 14-03-2001 2ePersberichtwoensdag14maart2001

Poltieberichten

Eindhoven: Vrouw doet valse aangifte
In zijn woning aan de Stephensonstraat is zaterdagavond om 22.55 uur een 34jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zou diezelfde avond om ongeveer 21.30 uur een 20-jarige vrouw, die over het trottoir van de Stephensonstraat liep, zijn woning ingetrokken hebben en vervolgens betast hebben. De vrouw vermelde in haar aangifte dat ze na enige tijd kon ontsnappen, waarop ze haar moeder en zus belde. Deze kwamen volgens haar meteen naar de Stephensonstraat. Daar sloeg de verdachte, die naar buiten was gekomen, de moeder en de zus volgens de aangeefster. De 20-jarige aangeefster zou hij de keel dicht hebben geknepen. Onderzoek heeft echter uitgewezen dat de vrouw een valse aangifte heeft gedaan. De verdachte wordt niet vervolgd. Tegen de 20-jarige aangeefster wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Snelheidscontrole
Van 09.39 uur tot 11.40 uur is er op de Javalaan een snelheidscontrole gehouden. 40 van de 241 gecontroleerde voertuigen reden er sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km/u.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Op de Aalsterweg werd dinsdagavond rond 23.25 uur een 32-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De man reed met zijn auto over de Aalsterweg komende vanuit de richting Eindhoven. Hij had zijn voertuig niet voortdurend onder controle, reed over een middengeleider en kwam tot stilstand tegen een op de middengeleider geplaatst hek. De verdachte raakte gewond en is overgebracht naar het Diaconessenziekenhuis. De verdachte was vermoedelijk onder invloed van alcohol. Er is een bloedproef afgenomen. In afwachting van de uitslag van de bloedproef is het rijbewijs van de man voorlopig ingevorderd.

De Rips: Snelheidscontrole
Vanmorgen tussen 11.35 uur en 12.45 uur, is er een snelheidscontrole gehouden op de Stippelberg. Van de 273 gecontroleerde voertuigen reden er 30 sneller dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 118 km/u.

Geldrop: Verdachte schennispleger aangehouden
Een getuige meldde dinsdagavond dat een schennispleger actief was in de omgeving van het NS-station. Naar aanleiding van deze melding is dinsdagavond om 18.45 uur op de Parallelweg een 43-jarige verdachte uit Veghel aangehouden. De man is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Lage Mierde: diefstal landbouwtrekker
Vanuit een landbouwschuur aan de Neterselsedijk is tussen dinsdagavond 21.30 uur en woensdagmorgen 07.00 uur een landbouwtractor, merk Fendt, type 515C, kleur groen, bouwjaar 1999, weggenomen. Men is binnengekomen door het openen van een onafgesloten zijdeur.

Leende: Onder invloed
Op de Dorpsstraat werd woensdagochtend rond 1.45 uur een 54-jarige man uit Valkenswaard op het gebruik van alcohol gecontroleerd. Een ademanalyse gaf een promillage van 0,65 weer. De man kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van 410 gulden.

Milheeze: Inbraak in bedrijf
Tussen dinsdagavond 23.00 uur en woensdagochtend 4.30 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Hof. De dader kwam binnen door een raam open te breken. De daders gingen er van door met onder andere twee autoradios, een boormachine, twee telefoons en een vlakschuurmachine. De exacte omvang van de buit is nog niet bekend.

Oirschot: Aanrijding met zwaar gewonde
Woensdagmorgen omstreeks 10.30 uur is op de Oude Grindweg een 69-jarige inwoner van Oirschot bij een aanrijding met een vrachtauto, bestuurd door een 30-jarige inwoner van Zaandam, ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer reed in de richting Boxtel en reed, door tot nu toe onbekende oorzaak, tegen de hem tegemoet komende vrachtauto. De brandweer heeft de man uit zijn voertuig gehaald. Hij is zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Tilburg.

Oirschot: Woninginbraak
Uit een woning aan de Koestraat zijn dinsdagmiddag tussen 12.30 en 16.00 uur een playstation met ongeveer twintig spellen en een fotocamera gestolen. De dader is binnengekomen door een onafgesloten deur aan de achterzijde van de woning.

Veldhoven: Verdachten van beroving aangehouden
Maandagmiddag om 14.30 uur is in het politiebureau aan de Europalaan een 15-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden en op dinsdagmiddag om 16.40 uur is op de Venuslaan een 16-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Zij worden ervan verdacht op woensdag 7 maart, op de Lange Kruisweg, een 16-jarige Eindhovenaar onder bedreiging met geweld van zijn bromfiets te hebben beroofd. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Inbraak in bedrijf
Uit een bedrijf op de Run zijn woensdagochtend tussen 00.00 en 1.00 uur acht LCD-projectoren met een waarde van ruim 18.000 gulden gestolen. De dader is binnengekomen door een toegangspoort open te breken.

Waalre: Woninginbraak
Uit een woning aan de Willibrorduslaan is dinsdagavond tussen 22.00 en 22.40 uur een tas met twee hobos en een portemonnee gestolen. De tas met de hobos en de portemonnee werden kort daarna door iemand in de buurt teruggevonden. Uit de portemonnee ontbreekt een geldbedrag van 250 gulden. De muziekinstrumenten zijn beschadigd. De dader is waarschijnlijk binnen gekomen door een niet afgesloten achterdeur.