Provincie Utrecht

Persbericht
14 maart 2001

Provincie onderzoekt woon-werkverkeer en bereikbaarheid bedrijven

Welk effect heeft de vestiging van nieuwe bedrijven gehad op de bereikbaarheid van de regio? Hoe staat het met de ontwikkelingen op nieuwe bedrijventerreinen? Hoe heeft de werkgelegenheid zich in de afzonderlijke gemeenten ontwikkeld?

Vragen waarop de provincie Utrecht graag antwoord geeft. Ze kan dit echter niet zonder informatie uit het bedrijfsleven. Binnenkort verstuurt de provincie daarom, in samenwerking met een 10-tal grote gemeenten, onder duizenden firma's en instellingen de werkgelegenheidsenquete 2001. De verzamelde gegevens worden bijeengebracht in het Provinciaal Arbeidsplaatsen Register (PAR).

Onderzoek woon-werkverkeer en bedrijvenlocaties Behalve vragen over het aantal werkzame personen informeert de enquête dit jaar ook naar de woonplaatsen van de werknemers. Een belangrijke vraag, omdat daarmee het woon-werkverkeer in de provincie Utrecht wordt onderzocht, met als doel de fileproblemen aan te pakken en het openbaar vervoer te verbeteren. Een andere vraag heeft betrekking op de beleving van de bedrijfsomgeving. Dit met het oog op mogelijke (extra) overheidsinvesteringen in de Utrechtse bedrijvenlocaties en de zorg voor een duurzaam beheer van de terreinen door de gemeenten.

Betrouwbare informatie over de ontwikkeling van werkgelegenheid, bereikbaarheid en bedrijfsomgeving is in het belang van ons allen. Daarom vraagt de provincie ook dit jaar weer de medewerking aan de enquête van alle aangeschreven bedrijven, instellingen en vrije beroepsbeoefenaars.
De enquête wordt vanaf eind maart verzonden. Op internet is extra informatie te vinden en zijn de resultaten van het onderzoek 2000 te bekijken en te downloaden. http://www.provincie-utrecht.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maarten Bergmeijer, beheerder van het Provinciaal Arbeidsplaatsen Register, tel. 030-2582205