Gemeente Bodegraven

Raadhuisplein

Groep 7 brengt bezoek aan bouwput (14 maart 2001)

Groep 7 van de Da Costaschool bracht op 14 maart een bezoek aan de bouwplaats op het Raadhuisplein. Groep 7 is 'geadopteerd' door de bouwers van het project: ERA-bouw. Zij verzorgen een leerpakket voor groep 7. Bij dit pakket horen lesbrieven, maar ook bezoeken aan de bouwplaats.

In totaal zal groep 7 vier keer een bezoek brengen aan de bouwplaats, in verschillende bouwstadia. Dit eerste bezoek stond in het teken van de fundering: het boren van palen, het sorten van beton en het maken van betonijzer kwam allemaal aan bod tijdens het bezoek.

Ter gelegenheid van het eerste bezoek kwam wethouder Karssen (rechts op de foto) ook nog even poolshoogte nemen.



Eerdere publicaties:

Eerste paal de grond in (2-11-00)

Op dinsdag 31 oktober is de eerste paal geslagen voor het nieuwe parkeer-, winkel-, en wooncomplex aan het Raadhuisplein. Vanwege de datum was de gelegenheid geheel in de sfeer van Halloween aangekleed, compleet met heksen en een bochelaar.

De symbolische eerste paal werd geslagen door de leden van het huidige college, oud- wethouders Van Dam, Neurdenburg en Van Selm en het voormalige raadslid voor het CDA de heer Martin Stolwijk.

Burgemeester Borgdorff sprak over Bodegraven als een springlevende gemeente die bouwt aan zijn toekomst. Ook benadrukte hij het belang van samenwerking tussen de gemeente en anderen.

Wethouder Borsboom noemde het nieuwe pand een impuls voor de lokale economie. Volgens hem moet in samenwerking met de Bodegraafse Ondernemers Vereniging gewerkt worden aan een aantrekkelijk centrum waar het prettig winkelen en wandelen is, een echt "stadshart".

De bouw van het nieuwe complex moet in 2002 zijn afgerond.

Een impressie van het raadhuisplein wanneer de bouw van het nieuwe parkeer-, winkel- en wooncomplex voltooid is

Graafwerkzaamheden gestart. (13-10-2000)

De bouw van het nieuwe complex aan het raadhuisplein heeft nogal wat voeten in de aarde. Tot het complex behoort een parkeerkelder waar flink voor gegraven moet worden. De kelder moet plaats gaan bieden aan plusminus 150 autos. Inmiddels zijn de eerste begonnen.

De eerste paal van het nieuwe pand zal op 31 oktober op feestelijke wijze geslagen worden door wethouder Karssen. De oplevering staat gepland voor het voorjaar van 2002.

Het parkeer-, winkel- en wooncomplex maakt onderdeel uit van een plan om het raadhuisplein aantrekkelijker te maken voor de inwoners van Bodegraven. Het plein zelf zal ook heringericht worden door middel van bijvoorbeeld een zitgelegenheid en een muziekkapelletje.