Gemeente 's-Gravenzande

Voorlichtingspagina 14 maart 2001 Nieuw groen voor Prins Mauritsstraat
In de afgelopen weken is de gemeente druk bezig geweest met groen- en straatwerkzaamheden in de Prins Mauritsstraat. Dat werk is nu bijna klaar.
De oude populieren en iepen hebben inmiddels plaatsgemaakt voor nieuwe beplanting. De populieren waren niet meer betrouwbaar, zodat ze vorig jaar gekapt zijn. Ook de iepen moesten worden gekapt, omdat ze met iepziekte waren besmet.
Afgelopen winter zijn de wortelresten verwijderd en op de hoeken van de straten kwamen beplantingsbakken. Het geheel wordt ingeplant met een assortiment bomen, zoals beuken, sierperen en elzen. Ook rozen zullen de straat gaan verfraaien.
Het opnieuw betegelen van de voetpaden wordt de komende week afgerond.

Het was een flinke onderhoudsbeurt die er binnen twee jaar voor moet zorgen dat de straat er weer 'groen' uitziet.

Rijvaardigheidstest voor 50-plussers

Het verkeer is veranderd

U heeft waarschijnlijk al vele jaren uw rijbewijs en door ervaring bent u een geroutineerde automobilist(e). Mogelijk heeft u een heel eigen rijstijl ontwikkeld, waarmee u al jaren veilig aan het verkeer deelneemt.

In al die jaren waarin u als automobilist(e) aan het verkeer deelneemt is echter het nodige veranderd. Het is drukker dan ooit, veel wegen en kruispunten zijn ingewikkelder geworden en er zijn verkeersregels bijgekomen of veranderd. Daar komt nog bij dat het verkeer veel haastiger en jachtiger is geworden. Aan het verkeer deelnemen betekent meer dan ooit: concentreren, letten op wegverloop, verkeersborden, andere weggebruikers, snel reageren.

U verandert zelf ook

Al bent u nog zo vitaal, verschillende lichaamsfuncties gaan met het verstrijken van de jaren bijna ongemerkt achteruit. Dat is niets bijzonders, integendeel, het is een normale zaak. Het vervelende is wel dat het juist om die functies gaat die van groot belang zijn in het hedendaagse verkeer. Vooral het zien, het horen, het concentratievermogen en de reactiesnelheid zijn hierbij belangrijk. Het is belangrijk te weten dat veranderingen kunnen worden gecompenseerd.

De rijvaardigheidsrit 50+

Het kan nooit kwaad om van tijd tot tijd de rijvaardigheid eens onder de loep te nemen. In het kader van het Verkeersveiligheidsproject Westland is speciaal voor 50-plussers het initiatief ontplooid voor het organiseren van rijvaardigheidsritten, de zogenaamde BROEM-dagen.

Dit initiatief wordt ondersteund door ANWB, BOVAG en 3VO. BROEM staat voor Breed Overleg Ouderen En Mobiliteit. In een ontspannen sfeer kunt u uzelf in uw eigen auto eens testen en bovendien deskundige adviezen krijgen van speciaal opgeleide rij-instructeurs. U krijgt adviezen waarmee u uit de voeten kunt en waarmee u de eventuele ongemerkt ingeslopen fouten in uw routine kunt verbeteren.

Voor de goede orde: het gaat niet om een herexamen en de instructeurs zullen niet proberen uw rijstijl te veranderen of schoolmeesterachtig op regels hameren.

16 mei 2001

De eerstvolgende BROEM-dag vindt plaats op woensdag 16 mei 2001 in Naaldwijk. Behalve een rijvaardigheidsrit, kunt u op deze dag ook uw ogen, oren, reactievermogen en uw kennis van de verkeersregels laten testen. Woont u in het Westland en wilt u deelnemen, stuur dan snel de ingevulde antwoordstrook in. Er kunnen maximaal 60 personen deelnemen. De kosten voor deelname bedragen f 25,-- per persoon.





INSCHRIJFSTROOK BROEM-DAG

Naam:




Adres:



Postcode/Woonplaats:



Tel.nr overdag:



Geboortedatum:



wenst mee te doen aan de BROEM-dag op 16 mei 2001 te Naaldwijk.

Dit strookje opsturen naar: Gemeente Naaldwijk, t.a.v. mevrouw M. van der Hout, Antwoordnummer 25, 2670 VB Naaldwijk (postzegel niet nodig).





Parkeerverbod

Burgemeester en wethouders hebben op 20 februari 2001 besloten een bord model E6 van de bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 te plaatsen bij een parkeervak in de Acaciastraat achter de woning Magnoliastraat 9. Het parkeren op dit vak is verboden, behalve voor de auto waarmee de heer H. Kijlstra zich verplaatst. Het kenteken van deze auto is RS-37-XL.

Iedere belanghebbende kan tegen dit besluit binnen 6 weken na verschijning van deze publicatie bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan burgemeester en wethouders. In de linkerbovenhoek van het bezwaarschrift dient u te vermelden: 'bezwaarschrift Awb'.

Kapvergunningen

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen een kapvergunning te verlenen aan:

* de heer J.F. Agema, Nachtegaallaan 3 voor het kappen van een beuk in de voortuin;

* de heer J.G. van den Beukel, Sweelincklaan 23 voor het kappen van een berk in de achtertuin;

* de heer Taal, Hoflaan 138 voor het kappen van een ceder in de achtertuin met herplantplicht voor een struik.

Over dit voornemen kan een ieder binnen vier weken na publicatie schriftelijk of mondeling zijn/ haar zienswijze kenbaar maken. De stukken liggen ter inzage in het stadhuis bij de balie van kamer 201, 2e etage.

Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 207, 2690 AE 's-Gravenzande.

Ontwerpbestemmingsplan Duinpark

Burgemeester en wethouders van 's-Gravenzande maken bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan 'Duinpark' vanaf 16 maart 2001 gedurende 4 weken voor een ieder ter inzage ligt op de afdeling Bouwen en Milieu van het stadhuis (kamer 112).

Het ontwerpplan heeft betrekking op de vestiging van een bungalowpark in het gebied, gelegen tussen de Nieuwlandsedijk, de Noordlandselaan, 't Louwtje en de bungalowparken Vlugtenburg en Zeerust.

Een ieder kan gedurende deze termijn schriftelijk zijn zienswijze omtrent het ontwerp kenbaar maken bij de gemeenteraad, postbus 207, 2690 AE 's-Gravenzande.

Degenen die tijdig hun zienswijze kenbaar hebben gemaakt, worden in de gelegenheid gesteld tot het geven van een nadere mondelinge toelichting.

1. Teunissen Ontwikkeling B.V., Staelduinlaan 23 te `s-Gravenzande heeft een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor de bouw van een bedrijfsverzamelgebouw op het perceel, kadastraal bekend gemeente 's-Gravenzande, sectie K, nummers 1721 en 5461, plaatselijk bekend Industrieterrein Teylingen (fase 5);
2. Werving Vastgoed B.V., Lijsterbesstraat 16 te 's-Gravenzande, heeft een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor de bouw van een bedrijfsverzamelgebouw op het perceel, kadastraal bekend gemeente 's-Gravenzande, sectie K, nummers 1721, 4250, 4262 en 5461, plaatselijk bekend Industrieterrein Teylingen (fase 5);
3. HISS B.V. Exploitatie, Postbus 197 te Monster heeft een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor de bouw van een bedrijfsverzamelgebouw op het perceel, kadastraal bekend gemeente 's-Gravenzande, sectie K, nummer 4250, plaatselijk bekend Industrieterrein Teylingen (fase 5).

Genoemde bouwplannen zijn in strijd met het geldende bestemmingsplan 'Buitengebied', omdat ingevolge de ter plaatse geldende bestemming 'Agrarische doeleinden' de realisering van genoemde bouwplannen niet is toegestaan. Een 1e herziening van het bestemmingsplan 'Bedrijfs- en recreatieterrein' is in voorbereiding, maar nog niet van kracht, zodat voor deze bouwplannen vrijstelling nodig is.

De gemeenteraad is op grond van artikel 19, lid 1, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd voor de bouwplannen vrijstellingen te verlenen van het bestemmingsplan. Overeenkomstig het bepaalde in de laatste volzin van die bepaling heeft de gemeenteraad op 6 maart 2001 besloten die bevoegdheid te delegeren aan het college van burgemeester en wethouders.

Voordat het college van burgemeester en wethouders beslist, liggen de verzoeken om bouwvergunningen en vrijstellingen vanaf donderdag 15 maart 2001 vier weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis (kamer 112). Gedurende die termijn kan iedereen schriftelijk zienswijzen kenbaar maken omtrent de aanvraag en het verlenen van de vrijstelling bij het college van burgemeester en wethouders van `s-Gravenzande, Postbus 207, 2690 AE `s-Gravenzande.
4. Westland Materiaal B.V., Nieuweweg 1 te Poeldijk, heeft gemeld voornemens te zijn een transformatorstation te bouwen op het perceel kadastraal bekend gemeente 's-Gravenzande, sectie K, nummer 4262, plaatselijk bekend industrieterrein Teylingen (gelegen ongeveer 100 meter achter de woning Naaldwijkseweg 344).

Het bouwplan is in strijd met het bestemmingsplan 'Buitengebied', omdat ingevolge de ter plaatse geldende bestemming 'Agrarische doeleinden' de bouw van een transformatorstation niet is toegestaan.

Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 7, lid 1, sub a, van de voorschriften van het bestemmingsplan 'Buitengebied' bevoegd voor het bouwplan vrijstelling te verlenen voor het bouwen op grond met de bestemming 'Agrarische doeleinden'.

Voordat het college beslist, ligt het verzoek vanaf donderdag 15 maart 2001 14 dagen ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis (kamer 112). Gedurende die termijn kan iedereen schriftelijk bedenkingen kenbaar maken tegen het verlenen van de vrijstelling bij burgemeester en wethouders van `s-Gravenzande, Postbus 207, 2690 AE `s-Gravenzande.
R.C.M. Heskes
Schuur
Maasdijk 218
H.W. Bloem
Dakkapel
Onyx 16
B. van der Houwen
Garage (3x)
Goudenregenstraat achter nummer 7, 9, 11
N. van der Hoven
Luifel
Langestraat 54
D. Rontberg
Verbouwen woning
Pr. Willem-Alexanderstraat 2
Geaccepteerde bouwmeldingen
Naam
Bouwwerk
Bouwadres

W.C. Korteland
Tuinhuisje

Lugtigheidstraat 42
Boomabouw BV

Bedrijfsverzamelgebouw
Edisonstraat
Zwinvliet VOF
Warenhuis en bedrijfsruimte
Groeneweg 139

K. Lucas

Dakkapel
Mr.de Fremerystraat 21
Café De Beurs
Nooduitgang
Vaartplein 16
Firma De Vreede Flowers
2 watersilo's
Bagijneland 6
L.J. van Dijk
Dakkapel
Agaat 8
T.W. Valstar
Warenhuis
Meloenlaan 17
bouwvergunningen kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis, kamer 112. Op deze afdeling liggen ook gedurende zes weken de verleende bouwvergunningen ter inzage. Binnen deze periode kunnen belanghebbenden tegen deze besluiten schriftelijk gemotiveerd bezwaar maken door het indienen van een bezwaar schrift. Het bezwaarschrift moet worden gezonden aan het college van burgemeester en wethouders van 's-Gravenzande. In de linkerbovenhoek van de enveloppe moet de aanduiding 'bezwaarschrift Awb' zijn vermeld.
zaterdag van de maand van 8.30 tot 11.30 uur. Informatie: 416286


tot 12.00 uur. Informatie: 418105
of zaterdag (zie openingstijden).
Volgende week (19 tot en met 23 maart) worden de groene minicontainers aangekondigd op deze pagina.
mogen niet worden gebroken.

* Godfried Bomansschool, Spinel 2, tot en met vrijdag 16 maart;
* De Wegwijzer, Prins Bernhardstraat 28 op zaterdag 17 maart van 11.00 tot 12.00 uur;