Brunel International

Persbericht
Brunel ICT Consultants ontwikkelt werkplekconcept bij Gemeente Rotterdam

Implementatie Windows 2000 voltooid

Amsterdam, 15 maart 2001: Brunel ICT Consultants heeft onlangs samen met de dienst Stedebouw + Volkshuisvesting van de gemeente Rotterdam een werkplekconcept ontwikkeld dat de gemeente in staat stelt hun toekomstvisie op informatiebeleid uit te voeren. Doelstelling was het reduceren van de huidige en toekomstige beheersinspanning en het ontwikkelen van een stabiele werkomgeving.

De dienst Stedebouw en Volkshuisvesting (dS+V) maakt gebruik van ongeveer 1.000 vaste werkplekken en 130 laptops. Het beheer van deze werkplekken is arbeidsintensief door de verscheidenheid aan besturingssystemen en applicaties op de werkplek. Brunel ICT Consultants deed onderzoek om tot een standaard werkplek te komen die compliant is met applicaties van dS+V en verwachte technologische ontwikkelingen. De basis van deze standaard werkplek wordt gevormd door de combinatie van Windows 2000, SMS 2.0 en een aantal bedrijfsbreed gebruikte applicaties.

Door de standaardisatie kan het beheer van de werkplekken efficiënter en effectiever uitgevoerd worden. De centrale distributie van applicaties resulteert in minder inspanning, omdat bij de installatie van nieuwe software niet elke werkplek afzonderlijk geïnstalleerd moet worden. Zo hebben de ICT-medewerkers van dS+V meer tijd om toekomstgericht te werken en kunnen vernieuwingen sneller worden ingevoerd.

Ook voor de gebruiker brengt de nieuwe werkplek voordelen met zich mee: de beschikbaarheid en de stabiliteit van applicaties en toepassingen zijn veel groter dan voorheen, en gebruikersproblemen worden nu centraal opgelost. Bovendien is de gebruiker door de flexibele werkplek in staat op elke willekeurige werkplek zijn applicaties en documenten te gebruiken.


Voor nadere informatie:
Chantal van der Velden Brunel International tel. 020 - 453 10 84 c.van.der.velden@brunel.nl

Brunel ICT Consultants, onderdeel van Brunel International, is gespecialiseerd in het ontwerpen, realiseren en beheren van ICT-oplossingen; of het nu gaat om infrastructuren, specifieke toepassingen of om de organisatie van ICT. Haar specialisten ondersteunen opdrachtgevers in de vorm van een adviestraject, detachering, interim management of het realiseren van een project. Brunel ICT Consultants heeft ruim tien jaar ervaring en een vestiging in elke regio van Nederland.