Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 15-03-2001 Mediabericht 15 maart / 17.45 uur (laatste bericht)

ROERMOND Bestuurder onder invloed

Roermond De politie heeft woensdagavond omstreeks 19.45 uur een 43-jarige inwoner van Roermond betrapt op rijden onder invloed. De man werd op het Buitenop staande gehouden voor een alcoholcontrole nadat een andere weggebruiker de politie had geïnformeerd over de slingerende rijstijl van de man. Hij kreeg na de ademanalyse een rijverbod van acht uur opgelegd, terwijl zijn rijbewijs werd ingevorderd. Ten behoeve van justitie is proces-verbaal opgemaakt.

MOOK Snelheidscontroles

MOOK De politie heeft bij een controle op de Rijksweg N 271, binnen de bebouwde kom, donderdagmorgen 254 passerende voertuigen op hun snelheid gecontroleerd. De limiet van 50 km/u werd door 28 bestuurders overschreden, met als hoogste snelheid 71 km/u.

HEIJEN De politie heeft op de Hoofdstraat donderdagmorgen 34 bestuurders geverbaliseerd voor een te hoge snelheid. Er passeerden ongeveer 200 voertuigen het meetpunt en de hoogst gemeten snelheid was 77 km/u terwijl de limiet op 50 km/u is gesteld.

BAEXEM Auto in beslag genomen

Baexem De politie van de basiseenheid Heythuysen heeft vanmiddag een personenauto in beslag genomen, omdat de bestuurder geen rijbewijs bezit. De surveillance trof de auto al rijdend op de Rijksweg N 280 en hield de 43-jarige bestuurder uit Baexem staande. Van hem was bekend dat hij al eerder gecontroleerd was en geen rijbewijs bezit. Nu hij voor de tweede maal is staande gehouden, is de auto van de man in beslag genomen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij mag zich voor de rechter verantwoorden.

MEIJEL Letselongeval

Meijel Een 30-jarige inwoner van Someren is vanmorgen gewond geraakt bij een aanrijding op de Randweg. Hij liep een gebroken pols en sleutelbeen op. De 54-jarige uit Hoogvliet afkomstige bestuurder van een personenauto met aanhangwagen verleende de hem tegemoet komende Somerense motorrijder geen voorrang op een kruising. De motorrijder is overgebracht naar het ziekenhuis van Geldrop.