P E R S B E R I C H T

Training strategisch handelen voor natuur- en milieugroepen

Zaandam, 16 februari 2001 - Van maart tot mei houdt Milieufederatie Noord-Holland de training 'Strategisch handelen', speciaal voor lokale natuur- en milieuorganisaties. Effectief inspelen op het gemeentelijk beleid voor natuur, milieu en landschap vergt een steeds veelzijdiger aanpak. Een succesvolle natuur- of milieuorganisatie beschikt over ware koorddanscapaciteiten, waarin zij zowel een dialoog met de gemeente kan voeren als voldoende maatschappelijke druk kan opbouwen. De training 'Strategisch handelen' traint mensen om deze kwaliteiten te versterken. De training is gericht op mensen die intensief bezig zijn met lokaal beleid, zoals bestuursleden van lokale natuur- en milieuorganisaties. Het niveau is daarom relatief hoog. De training borduurt voort op informatie uit de handleiding Effectief Actief, die de Milieufederatie in 1998 heeft uitgegeven. Centraal staat het opzetten van een effectieve strategie gericht op het bereiken van concrete doelen, zoals bijvoorbeeld het beschermen van een concreet gebied dat met bebouwing wordt bedreigd.

Cursusleiders zijn Petra Ziere en Edith Velema. Petra Ziere is freelance trainer en heeft ruime ervaring in het geven van communicatieve en strategische trainingen. Edith Velema is beleidsmedewerker communicatie en netwerkversterking bij de Milieufederatie. Zij geeft regelmatig strategisch advies aan lokale groepen en is auteur van de handleiding Effectief Actief.

De training beslaat vier dagen en vindt plaats op 16, 30 en 31 maart en 18 mei. De training wordt gehouden in Bezoekerscentrum De Hoep te Castricum. Aanmelden kan tot 1 maart a.s. Deelname kost f 150,- voor mensen uit organisaties die lid zijn van de Milieufederatie en f 200,- voor niet-leden. Kijk voor meer informatie en voor aanmelding op de website van de milieufederatie www.xs4all.nl/~mnh of bel 075-6351598.

publicatie): Edith Velema, tel 075 - 6351598 of 06 - 15 327645