KPN NV


Datum: 16 maart 2001

Nummer: 014p


KPN en ABN AMRO bank beëindigen samenwerking in Money Planet

KPN en ABN AMRO Bank hebben besloten de samenwerking in Money Planet, een initiatief om gezamenlijke financiële diensten via internet aan te beiden in Europa, te beëindigen. KPN en ABN Amro zijn tot de conclusie gekomen dat, alhoewel financiële dienstverlening een belangrijk thema op internet is en blijft, de specifieke dienstverlening die zij voor ogen hadden, on-line producten en diensten van verschillende partijen aanbieden, niet snel genoeg kan voldoen aan de rentabiliteitseisen van KPN en ABN AMRO.

Op 18 juli 2000 kondigden KPN en ABN AMRO de oprichting aan van Money Planet, dat als joint venture in hoge mate zelfstandig en onafhankelijk van de beide initiatiefnemers zou opereren. Sindsdien zijn de omstandigheden in de markt dermate veranderd dat de partijen op basis van de inmiddels uitgewerkte business plannen Money Planet in heroverweging namen, hetgeen deze week resulteerde in het besluit tot beëindiging van het initiatief.

KPN en ABN AMRO hebben in goede harmonie samengewerkt in Money Planet en zullen in diezelfde sfeer kijken naar andere mogelijkheden tot samenwerking in de toekomst.


Noot voor de redactie (