Ministerie van Verkeer en Waterstaat


http://www.minvenw.nl

Opbrengst aandelen tpg

Niet voor distributie in de Verenigde Staten, Canada, Japan of Australië

Nederlandse Staat stelt prijs herplaatsing van aandelen TNT Post Groep N.V. vast op EUR 22,50 per aandeel; opbrengst EUR 787,5 mln

De Staat, vertegenwoordigd door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en het Ministerie van Financiën, kondigt aan dat de herplaatsing van 35 miljoen gewone aandelen TNT Post Groep N.V. succesvol is geweest. De prijs is vastgesteld op EUR 22,50 per aandeel. De slotkoers van het aandeel TNT Post Groep aan Euronext Amsterdam was op 15 Maart EUR 22,51. De opbrengst voor de Nederlandse Staat bedraagt EUR 787,5 miljoen.

De transactie vertegenwoordigt ongeveer 7,3 procent van het uitstaande aandelenkapitaal van TNT Post Groep N.V. Na de herplaatsing is het belang van de Staat in TNT Post Groep N.V. teruggebracht tot ongeveer 36,0 procent.

De herplaatsing is goed ontvangen door beleggers en was overtekend. De aandelen zijn geplaatst bij institutionele beleggers in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland en elders in Europa.

ABN AMRO Rothschild en Morgan Stanley Dean Witter waren Joint Global Coordinators en Joint Bookrunners voor de transactie. Schroder Salomon Smith Barney adviseerde de Staat.

De Staat heeft de Joint Global Coordinators een .greenshoe. optie verleend om tegen de bovengenoemde prijs maximaal 5,25 miljoen additionele aandelen te kopen. Deze greenshoe optie kan door the Joint Global co-ordinators worden uitgeoefend tot 19 April 2001. Indien deze greenshoe optie volledig wordt uitgeoefend, wordt het belang van de Staat in TNT Post Groep N.V. verder teruggebracht tot ongeveer 34,9 procent en zal de totale bruto opbrengst stijgen tot circa EUR 906 miljoen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Wim van der Weegen
Telefoonnummer: 070 - 3517044
Wim.vdWeegen@cend.minvenw.nl

Ministerie van Financiën:
Stephan Schrover
telefoonnummer: 070-3427140
s.a.e.schrover@minfin.nl

16 mrt 01 08:13