Politie Amsterdam-Amstelland

Agent lichtgewond
16-3-2001. Bij de aanhouding van een 28-jarige geweldpleger is gisteravond in de Van Woustraat een politieagent lichtgewond geraakt. De agent is behandeld in een ziekenhuis. Hij liep een aantal gekneusde vingers op. De 28-jarige verdachte is ingesloten aan een politiebureau.

Een politie-eenheid stuitte gisteravond op een vechtpartij op in de Van Woustraat. Een 22-jarige vrouw was om niets mishandeld op de tramhalte door een 28-jarige man. Toen de agenten hem wilden aanspreken, begon hij direct te vechten. Een agent wist een aantal kopstoten te ontwijken. Wel kneusde hij bij de aanhouding enkele vingers.



Snelheidscontrole
16-3-2001. Gisteren hield de politie een snelheidscontrole op de Transformatorweg. Voor de controle werd laserapparatuur ingezet. Van de gecontroleerde automobilisten reden er 150 te hard. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 kilometer per uur. Op de Transformatorweg geldt een maximumsnelheid van 50. Alle overtreders krijgen binnenkort een acceptgirokaart thuisgestuurd.
Zie ook Verkeer.


Niet te starten...
16-3-2001. Het wijkteam Lijnbaansgracht houdt morgen in het kader van de actie Niet te starten, Niet te stelen een preventiedag. De dag wordt gehouden voor het bureau aan de Lijnbaansgracht. Naast voorlichting over startonderbrekers kunnen automobilisten ook hun autoruiten laten graveren. De tijden zijn van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Meer over deze campagne...



Overval Oostenburgergracht
16-3-2001. Een gewapende en gemaskerde man heeft gisteravond een snackbar aan de Oostenburgergracht overvallen. Hij bedreigde een personeelslid met een vuurwapen en eiste geld. Nadat de verdachte het slachtoffer had gedwongen geld uit een kassa af te geven, ging hij er lopend vandoor. Het slachtoffer zette direct de achtervolging in. Bij de Compagniestraat moest hij de achtervolging staken, omdat de overvaller zich omdraaide en op hem schoot. De kogel miste doel en niemand raakte gewond.

Zie ook Overvallen en straatroof.


Snackbar super-store
16-3-2001. Het Roofteam van district 4 heeft afgelopen week een einde gemaakt aan de activiteiten van een snackbareigenaar aan de Tugelaweg die zich op zeer grote schaal aan heling schuldig maakte. Bij een inval in de snackbar die maandagavond tegen met middernachtelijk uur plaatsvond, werd zoveel gestolen apparatuur aangetroffen, dat het roofteam een vrachtwagen moest inschakelen om de goederen naar het bureau te brengen. Twintig collegas van de Vliegende Brigade hadden tweeënhalf uur nodig om de gestolen goederen uit de snackbar en de daarboven gelegen woning in de vrachtwagen te laden. Het Roofteam is nog druk bezig de gestolen goederen te inventariseren. Naar verwachting zal het in kaart brengen van de buit nog een week duren. De buit vertegenwoordigt volgens een eerste - zeer voorzichtige - schatting aanzienlijk meer dan een half miljoen gulden.

Lees meer...