Politiebericht Limburg-Noord: Venl 16-03-2001
Mediabericht 16 maart 2001 (12.30 uur)

HEIJEN WC explodeert

Heijen De politie is vrijdagmorgen omstreeks 06.00 uur naar een camping aan de Diekendaal geroepen na een melding van een explosie, waarbij een man ernstig gewond was geraakt. De melding gaf aan dat er een gasgeijser zou zijn geëxplodeerd, maar bij aankomst van de patrouille bleek de zaak anders te zijn. Een 61-jarige campinggast uit Essen (D) ging vanmorgen om 06.00 uur vanuit zijn caravan naar het toilet dat zich buiten zijn kampeerwagen in een klein hokje bevond. Bij het aanmaken van het licht ontplofte het hokje, kennelijk vanwege het vrijgekomen biogas in het toilet. Het slachtoffer is met brandwonden overgebracht naar het Radboud-ziekenhuis in Nijmegen.

HORST Alcoholcontrole

Horst De politie van Venray heeft afgelopen nacht tussen 00.00 en 05.00 uur op diverse plaatsen in het district Venray korte alcoholcontroles gehouden. Hierbij werden vijftien bestuurders staande gehouden voor een blaasproef. Geen van hen bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten.

WEERT Dronken bestuurder

Weert Een 50-jarige Belg uit Hamont-Achel heeft afgelopen nacht een rijverbod van negen uur gekregen. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren en was met zijn auto gestrand op de A2 bij de afrit Nederweert, vanwege een tekort aan brandstof. Hij werd door een passerende politiepatrouille aan een blaasproef onderworpen omdat hij flink onder invloed verkeerde. Aan zijn auto werd verse schade geconstateerd, maar daarvan is niet duidelijk waar deze is opgedaan. De man werd gehoord en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is in beslag genomen en hij kreeg een rijverbod van negen uur opgelegd.