Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 16-03-2001 Persbericht politie district Maastricht Vrijdag 16 maart 2001

District Maastricht

Maastricht; Aanhoudingen

Donderdagavond, omstreeks 18.30 uur, werden op de Oeverwal in Maastricht een 23 jarige inwoner van Schimmert en een 22 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Bij de politie was even tevoren door getuigen gemeld dat het tweetal daar doende was een geldlade open te breken. De twee mannen werden er inderdaad met de geldlade aangetroffen. Uit het onderzoek bleek dat de twee verdachten de geldlade uit een winkel in de Wolfstraat hadden gestolen. De 23 jarige verdachte bleek tevens in bezit te zijn van een trui die hij uit een winkel in de Minckelerstraat had gestolen. Het tweetal werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Maastricht; Controle

Op donderdag werd vanaf 16.00 uur tot 23.00 uur een verkeerscontrole gehouden waarbij de eerste fase was gericht op brom- en snorfietsen en het tweede deel op autoverkeer. Motoragenten dirigeerden vanaf de singels brom-, snorfietsen en voertuigen naar het hoofdbureau.

Er werden 74 bromfietsen gecontroleerd. Hierbij werden de nodige processen verbaal oppgemaakt, vooral in verband met overschrijdingen van het vermogen. Twee bromfietsen moesten voor een technisch onderzoek aan het bureau blijven.

Vervolgens werden 48 voertuigen voor controle naar het bureau gevoerd. Alle automobilisten werden aan een blaastest onderworpen. In een geval bleek een 34 jarige automobiliste uit het Belgische Beyne Heusay teveel gedronken te hebben. Voor een promillage van 0.8 o/oo kreeg zij een transactie van 410 gulden aangeboden.

In een auto werd een wapenstok aangetroffen. De 28 jarige man uit Den Haag kreeg een boete van 150 gulden.

Er werden 55 bekeuringen uitgeschreven terzake uiteenlopende feiten zoals kale banden, geen gordel dragen, geen autopapieren en defecte verlichting.

Van een bestuurder werd het kentekenbewijs van zijn auto ingevorderd. De man beschikte niet over een rijbewijs en zijn auto was rijtechnisch niet in orde.

Maastricht; Straatroof

Op vrijdagochtend deed een 21 jarige inwoner van Maastricht aangifte van het feit dat hij donderdagavond omstreeks 22.30 uur op de Maasboulevard was beroofd. De man werd door twee personen op een zwarte bromfiets onder bedreiging van een mes gedwongen zijn zakken leeg te maken. Het tweetal verdween vervolgens met medeneming van een GSM en een sleutelbos.