Rotterdam, 16 maart 2001

Metropolis 2001 is vele tenten

De 14e editie van het gratis Metropolis festival zal dit jaar plaatsvinden op zondag 1 juli.

De locatie is traditiegetrouw het Zuiderpark (naast Ahoy ) te Rotterdam.

Vorig jaar ontstond een unieke samenwerking tussen Rotown en WaterFront die samen de programmering op het podium van het festivalcafé hebben verzorgd. Opvallende optredens waren onder meer die van Echoboy en The Dismemberment Plan. Deze succesvolle formule met clubs uit Rotterdam wordt dit jaar uitgebreid. Diverse andere toonaangevende zalen uit het Nederlandse clubcircuit zullen zich ook met hun eigen programma profileren in een zestal tenten. Metropolis wijkt met dit concept af van de vertrouwde podia in de open lucht, al blijft een groot buitenpodium gehandhaafd waarop de nouvelle cuisine van de (inter)nationale popmuziek wordt gepresenteerd.

De volgende namen zijn reeds bevestigd:

Incense winnaars van de Grote Prijs van Nederland in de categorie bands.

www.incense.nl

Quick & Brite winnaars van de Grote Prijs van Nederland in de categorie dance.

www.tree-top.nl/qb

The Apers Rotterdam punkrock kings.

www.the-apers.com

Oil hardcore van deze eeuw.

www.oiltheband.com

Luie Hond Hedenlandstalige reggae/ska.

www.luiehond.nl

Als vanouds zal er naast het programma ook weer van alles te doen zijn, zoals een bezoekje aan de festivalmarkt, kanovaren en een speciaal kinderprogramma.

Metropolis, een van de Rotterdamse Zomerfestivals, wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Rotterdam Festivals, Rotterdamse Kunststichting, Deelgemeente Charlois en Stichting Rotterdam 2001 Culturele Hoofdstad van Europa, met ondersteuning van de gemeentelijke diensten van de stad Rotterdam en diverse leveranciers.