Hewlett-Packard Nederland opent Mobile e-Services Bazaar

Amstelveen, 16 maart 2001 - Hewlett-Packard Nederland opent vandaag de Nederlandse locatie van HP's wereldwijde Mobile e-Services Bazaar. De Bazaar is een marktplaats voor partijen die zich bezighouden met het ontwikkelen en naar de markt brengen van innovatieve mobiele applicaties en elektronische diensten. Op dit moment worden binnen de Nederlandse Bazaar applicaties getoond van partners als Geodan Mobile Solutions, Oracle, Wapforce, Fenestrae, Nextenso, Bwirelezz, LPG, 7.24, Akumiitti, CellExchange, Add2Phone, Aspiro, Hotsip, Popsystems, Sandstone, Trackwell, Trigyn en Springtoys.

De Bazaar in Nederland is een onderdeel van de door HP opgerichte wereldwijde Mobile e-Services Bazaar. Het is een virtuele en fysieke marktplaats waar inmiddels meer dan 300 applicatieontwikkelaars aan deelnemen. Wereldwijde technologiepartners zijn onder andere Nokia, Ericsson, Oracle, Motorola en Cisco. De Bazaar heeft fysieke locaties in Helsinki, Singapore, Palo Alto, Tokio, Peking, Bangkok, en Amstelveen. Binnenkort volgen ook Londen, Milaan en Toronto. De virtuele Bazaar is te vinden op www.hpbazaar.com.

De Mobile e-Services Bazaar is bedoeld voor ontwikkelaars van mobiele applicaties, technologiebedrijven, system integrators, financiers, incubators, telecom operators, service providers, financiële instellingen en grote (internationale) ondernemingen. Binnen de Bazaar creëren deze partijen gezamenlijk ideeën en oplossingen voor nieuwe mobiele diensten, op basis van applicaties van de ruim 300 ontwikkelpartners. Al deze mobiele oplossingen worden in de Mobile e-Services Bazaar gepresenteerd en gedemonstreerd. De fysieke locatie van de Bazaar in Nederland geeft locale partners de mogelijkheid wereldwijd een rol te spelen, en verschaft partners uit andere landen toegang tot de locale markt. Dit maakt de kracht van de wereldwijde Mobile e-Services Bazaar lokaal toegankelijk.

"Met de Bazaar beoogt HP een mobile e-services ecosysteem te maken; partners en klanten bouwen samen aan nieuwe business opportunities. Met de innovatieve vindingen van HP's ontwikkelcentra zijn wij in staat toegevoegde waarde te leveren door onze kennis en kunde te combineren met die van de juiste partners. HP positioneert zich op deze wijze als de de facto partner/leverancier voor mobile e-services", aldus Dick Westerveld, algemeen directeur van Hewlett-Packard Nederland.

Volgens Erwin Verhoeven, Business Development Manager HP, is de Nederlandse markt uitstekend geschikt voor het opzetten van nieuwe mobiele e-services door de ontvankelijke cultuur, competitieve economie en goede communicatie-infrastructuur van dit land. De komst van de Bazaar zal deze ontwikkelingen in Nederland versnellen, maar ook zal Nederland via de Bazaar een prominente rol kunnen spelen in de mondiale ontwikkelingen in mobiele e-services.

Voor meer informatie bezoek onze website http://www.hp.nl/programs/bazaar

Informatie over Hewlett-Packard is te vinden op http://www.hp.nl.

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige e-services en oplossingen voor een 'always-on' internetinfrastructuur.

HP behaalde in 2000 een omzet van circa 48,8 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2000 ruim 2,2 miljard gulden.

Contactpersoon voor de redactie:
(