PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING
VERGADERING VAN 16 MAART 2001

Duurzame ontwikkeling wordt leidraad in Kleurennota

De Vlaamse regering heeft, op voorstel van Vlaams minis-ter van Leefmilieu en Landbouw Vera DUA, beslist om milieu- en natuurdoelstellingen op een proactieve wijze te integreren in alle beleidsdomeinen.

De Vlaamse regering reageert hiermee op het rapport van de Environmental Sustainability Index (ESI) dat eind januari bekend gemaakt werd op het forum in Davos. In de totale rangschikking van 122 landen kwam België op de 79ste plaats terecht. Zowel in dit rapport als in het OESO-rapport was de boodschap duidelijk: een grondige vernieuwing van het beleid is een noodzaak en moet over alle beleidsdomeinen heen gebeuren.

In dit kader besliste de Vlaamse regering dan ook om in het kader van het project Kleurrijk Vlaanderen van de Vlaamse regering bijzonder belang te hechten aan duurzame ontwikkeling als leidende doelstelling en beginsel van het beleid. Om dit aspect binnen het project verder uit te werken, wordt er naast de vijf eerder al opgerichte werkgroepen ook een werkgroep 'milieu en duurzame ontwik-keling' opgericht.

Bovendien zal bij de herstructurering van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap duurzame ontwikkeling als een horizontale materie verankerd worden.

info : Ann Bats, woordvoerder van
minister Dua - tel. 02-553 27 81
e-mail: persdienst.dua@vlaanderen.be