Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 16-03-2001 Mediabericht 16 maart 2001 (14.15 uur)

Weert Aanhouding na bedreiging

Weert De politie van Weert heeft afgelopen nacht rond 02.00 uur een 30-jarige inwoner van Weert aangehouden nadat deze met een mes een portier van een discotheek had bedreigd. De man is ingesloten en het onderzoek naar de toedracht van de zaak wordt ingesteld. De verdachte, die flink onder invloed van alcohol verkeerde, was door personeel van de discotheek aan de Oelemarkt uit de zaak gezet vanwege ongeregeldheden die hij mede veroorzaakte. Eenmaal buiten wilde hij terug om zijn jas te halen, maar kreeg hiervoor geen gelegenheid. Enige tijd later kwam hij opnieuw aan de deur van de zaak en op het moment dat de deur werd geopend bedreigde hij de 25-jarige portier door met een mes naar hem te steken. Het mes miste doel en de bewaking kon de deur sluiten voor de aanvaller kon binnendringen. In zijn fouillering trof de politie nog een tweede mes aan.

KONINGSBOSCH Golfslagbrief uitgereikt

Koningsbosch De politie van Roermond heeft donderdagavond een 35-jarige inwoner van Roermond staande gehouden na een wilde rit over de Prinsenbaan richting Koningsbosch. De surveillance van de politie moest hierbij enige voorzichtigheid betrachten, gezien de snelheden die de man maakte. Hij kon uiteindelijk worden staande gehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en hij heeft een waarschuwingsbrief vanuit het project Golfslag gekregen. Dat houdt in dat hij zijn rijstijl dient aan te passen, omdat zijn identiteit en die van zijn voertuig bij de politie te boek staan en hij in de gaten gehouden zal worden. Bij een volgende overtreding zal hij zich zeker bij justitie moeten vervoegen.

MEIJEL Verkeerscontrole

Meijel De politie van Nederweert heeft donderdagavond tussen 19.30 en 22.00 uur op de Heldensedijk een verkeerscontrole gehouden waarbij 115 voertuigen werden staande gehouden. Twaalf bestuurders konden hun rijbewijs op verzoek van de agenten niet tonen en zullen dat in de loop van vandaag alsnog aan het bureau van Nederweert moeten doen. Eenmaal werd een 56-jarige bestuurder uit Ospel onder invloed geverbaliseerd. Hij kreeg een rijverbod van vier uur opgelegd en een boete van 900 gulden, te betalen voor 30 maart a.s. Drie automobilisten kregen een boete voor het niet dragen van de verplichte autogordel.

VENRAY Rijbewijs ingenomen

Venray Een 30-jarige inwoner van Venray is donderdagavond omstreeks 18.20 uur zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij onder invloed van alcohol een aanrijding veroorzaakte op het Brukske. Omdat de man al eerder voor rijden onder invloed is geverbaliseerd heeft de politie na overleg met de officier van justitie zijn rijbewijs ingevorderd. Ook kreeg de man een rijverbod van vijf uur. Hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

SWALMEN Snelheidscontrole

Swalmen De politie heeft bij een controle op de Rijksweg N 271, binnen de bebouwde kom, donderdagmiddag 779 passerende voertuigen op hun snelheid gecontroleerd. De limiet van 50 km/u werd door 74 bestuurders overschreden, met als hoogste snelheid 76 km/u.