Gemeente Zeist

Achterstand parkeervergunningen

Als gevolg van onvoorziene omstandigheden loopt de afdeling Vergunningen van de gemeente Zeist momenteel achter met de verzending van parkeervergunningen voor het jaar 2001. Het betreft de parkeervergunningen voor de rayons A, B, C, D, G, H en de ontheffingen waarvan de geldigheid is verlopen per 1 maart 2001. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan het zo spoedig mogelijk verzenden van de parkeervergunningen.

Met de afdeling Parkeercontrole is de afspraak gemaakt dat betrokkenen hun oude vergunning achter de autoruit kunnen laten liggen en dat geen bekeuringen worden uitgeschreven op de per 1 maart 2001 verlopen vergunningen. Deze blijven geldig tot nader bericht.

Onze excuses voor het ongemak!
Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de afdeling Vergunningen, dhr. P. van Eck, tel. 6987392.

Expositie "Het groene hart van Zeist-West" in de Publiekshal

In de Publiekshal zal gedurende de periode van maandag 19 maart tot en met 27 april 2001 de foto expositie: "Het groene hart van Zeist-West" te zien zijn. Foto's tonen de natuur gedurende de vier seizoenen van het jaar in en om de wijk de Clomp.
Bij de selectie van het fotomateriaal was de fotoclub de Essentie nauw betrokken.
De foto's werden genomen door een drietal leden van de werkgroep "Natuurlijk Zeist-West".
De tentoonstelling was eerder te zien in cultureel centrum het Hollebloc en bij R.O.C. de Amerlanden te Zeist.

De werkgroep "Natuurlijk Zeist-West" spant zich in om de leefbaarheid van Zeist-West te "bewaken". Gestreefd wordt de natuur en cultuurhistorische waarden van Zeist-West in stand te houden. Zo nodig wordt door de werkgroep actie ondernomen.
De werkgroep heeft momenteel zo'n honderdtal leden en donateurs. Dezen zetten zich in voor de doelstellingen van de milieugroep. Het verschaffen van informatie en educatie met het oog op de leefbaarheid van de wijk zijn belangrijke activiteiten van "Natuurlijk Zeist-West".

Daarnaast wordt door de werkgroep regelmatig overleg gevoerd met de gemeente Zeist. Dit is momenteel met name van belang omdat er wordt gewerkt aan toekomstplannen voor de wijk rond De Clomp. Voor meer informatie over de werkgroep Natuurlijk Zeist-West, kunt u zich wenden tot Nieske Sigtermans, secretaris (tel. 030-6956801) of Mirjam van Kouwen, voorzitter (Couwenhoven 46-12, 3704 EM Zeist tel. 030-6958618).
E-mailen kan ook: natuurlijkzeist-west@planet.nl

De raad besloot

Op maandagavond 12 maart vergaderde de gemeenteraad in de congreszaal van Het Slot Zeist. Zoals u wellicht weet is dit de tijdelijke vergaderaccommodatie van de raad gedurende de renovatie van het gemeentehuis. Hieronder vindt u de belangrijkste besluiten.

7 Miljoen voor initiatieven vanuit de raad
De raad stemde in met de kaderstelling voorjaarsnota 2001. Bij de opstelling van deze komende voorjaarsnota wordt de raad actief betrokken en wordt o.a. gediscussieerd over de financiële effecten van de verkoop van het gasbedrijf GZO. Door de leden van de raadscommissie is destijds aangegeven dat zij de opbrengst van de verkoop niet alleen willen aanwenden voor de realisatie van het collegeprogramma of de daaruit voortvloeiende initiatieven. De voorkeur is uitgesproken om (een deel van) dit geld specifiek aan te wenden voor voorzieningen met een duurzaam karakter, die direct ten gunste komen van de Zeister burger. De commissie heeft toen aangegeven daartoe zelf initiatieven te willen ontplooien in de vorm van voorstellen. Het college wil dat verzoek honoreren door de raad in die gelegenheid te stellen om een bedrag van 7 miljoen te reserveren voor initiatieven vanuit de raad. De fracties kunnen een lijst met voorstellen indienen waarna tijdens de raadsvergadering van mei van dit jaar een besluit wordt genomen over het definitieve pakket voorstellen. GroenLinks stemde tegen het voorstel.

Onderzoek herstructurering Vogelwijk
Verder is door de raad het 'Onderzoek herstructurering Vogelwijk' aangenomen wat inhoudt dat verder onderzoek wordt verricht naar de mogelijkheden van herstructurering van deze wijk. Tijdens het onderzoek wordt de uitvoering van het Masterplan Vogelwijk bevroren. Wethouder Peter Vermeulen gaf aan dat de komende maanden helder moet worden hoe de fasering verloopt en wanneer de te ontwikkelen voorstellen ter besluitvorming worden voorgelegd. Met de betrokken partijen moet worden bekeken hoe de communicatie en samenspraak moet worden aangepakt.

Tijdelijke overbrugging Stichting Werkartaal
De Zeister gemeenteraad besloot verder om Stichting Werkartaal een rentedragende lening te verstrekken van 100.000,-. Hiertoe is besloten nadat bleek dat de stichting voor de activiteiten 2001 nog geen subsidieaanvraag kon indienen bij het Europees Subsidie Fonds (ESF). Er is door de gemeente een tijdelijke overbruggingsregeling getroffen en in de tussentijd wordt onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van en draagvlak voor een herstructureringstraject op het terrein van arbeidstoeleiding en sociale activering. Een aantal fracties deelde complimenten uit aan het college voor de voortvarende wijze van de aanpak van deze noodhulp.

De volgende raadsvergadering vindt plaats op maandag 2 april a.s. in de congreszaal van Het Slot Zeist.