Bekaert S.A

Persberichten

PERSMEDEDELING -- 16.03.2001

Bekaert kende de "Vincent Gaeremynck Award" toe aan Companhia Siderúrgica Belgo-Mineira ('BELGO')

De Bekaertgroep, wereldleider in geavanceerde metaaltransformatie en bedekkings-technologieën, kende haar tweejaarlijkse kwaliteitsprijs voor walsdraadleveranciers voor 1999-2000 toe aan de Monlevada vestiging, 'Belgo', Minas Gerais, Brasil.

Bekaert, pionier in Total Quality Management' (TQM), is ervan overtuigd dat TQM moet toegepast worden over de gehele waardeketting om hoogstaande kwaliteitsproducten te kunnen leveren aan de eindconsument. De "Vincent Gaeremynck Award" wil de leverancier huldigen die erin geslaagd is om in de laatste 2 jaar op een succesvolle manier, een hoog kwaliteitsniveau te ontwikkelen en te behouden voor alle activiteiten die verband houden met walsdraad.

Bij de selectie wordt met een groot aantal criteria rekening gehouden waarbij de belangrijkste zijn :

* Kwaliteit van de walsdraad (interne en externe karakteristieken, chemische samenstelling en mechanische eigenschappen);
* Onderzoek en Ontwikkeling van het walsdraad product;
* Leveringsvoorwaarden en algemene logistieke ondersteuning;
* Verwerkbaarheid bij de productie in onze fabrieken;
* Reactiesnelheid van de leverancier bij kwaliteitsverbeteringen en klachtenbehandeling.

De Monlevade staalfabriek behoort tot 'Belgo'.

'Belgo' is een privaat beursgenoteerd bedrijf, met de Arbed Groep als referentieaandeelhouder. 'Belgo' is de moedermaatschappij van een groep van ondernemingen die samen 7 500 mensen tewerkstellen in de staal- en draadsector.

De staalsector bestaat uit vijf fabrieken, waarvan er vier op een directe manier verbonden zijn met de moedermaatschappij: Monlevade en Sabará in de staat Minas Gerais, Cariacica in de staat Espírito Santo en Piracicaba in de staat São Paulo. De vijfde fabriek, een dochteronderneming, bevindt zich in Juiz de Fora in de staat Minas Gerais. Deze bedrijven hebben een totale jaarlijkse productiecapaciteit van 3,2 miljoen ton gewalste producten (walsdraad voor industriële en commerciële toepassingen, plaat, staven, lichte en halfzware profielen, gelaste panelen en draden die gebruikt worden in verschillende industrietakken).

De Monlevade staalfabriek in de staat Minas Gerais is gespecialiseerd in de productie van walsdraad voor staalkoord. Met de moderne faciliteiten en hoogstaande producten die grondig getest werden door haar klanten, exporteerde dit bedrijf 220 000 ton in 2000 naar 24 industriële ondernemingen in twintig landen.

Op 20 februari 2001 werd de prijs uitgereikt in Monlevade (Minas Gerais, Brazilië).

Bekaert (www.bekaert.com) is een technologiegedreven bedrijf met hoofdkantoren in België. De activiteiten zijn opgebouwd rond vier Business Units : Staaldraad, Handelsproducten Europa, Staalkoord en de snelgroeiende activiteit Bekaert Advanced Materials. De totale omzet van de Bekaertgroep in 2000 bedroeg EUR 2,7 miljard. Het bedrijf, dat gesticht werd in 1880, telt meer dan 80 productie eenheden wereldwijd en heeft 17 200 werknemers.

Einde persmededeling.

Voor alle verdere informatie
:

Pers :
Willy Snaet
Corporate Secretary and Corporate Vice President N.V. Bekaert S.A.
President Kennedypark 18
B-8500 Kortrijk
Tel. +32/56/23.05.11 - Fax +32/56/23.05.48
E-mail : Willy.Snaet@bekaert.com Investor Relations : Jacques Anckaert
Vice-President Investor Relations
N.V. Bekaert S.A.
President Kennedypark 18
B - 8500 Kortrijk
Tel. +32/56/23.05.11 - Fax +32/56/23.05.85
E-mail : Jacques.Anckaert@bekaert.com