Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 16-03-2001 Persbericht district Den Bosch

INGESLOTEN WEGENS DRONKENSCHAP (s-Hertogenbosch)

Nadat hij eerder op de dag al enkele mensen op straat had lastig gevallen kreeg de politie donderdagavond de melding dat een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats op de v.d. Does de Willeboissingelsingel in s-Hertogenbosch onwel zou zijn geworden. De man bleek na onderzoek door de GGD echter niets te mankeren maar verkeerde wel behoorlijk onder invloed van alcohol. Hij is door de politie ter ontnuchtering ingesloten in de politiecel.

VERKEERSCONTROLES (Heusden en Empel)

Het team verkeershandhaving van de politieregio Brabant-Noord heeft donderdagmiddag een verkeerscontrole gehouden op de Provinciale weg N267 onder Heusden. Daarbij is tegen 13 automobilisten proces-verbaal opgemaakt omdat zij sneller reden dan 80 kilometer per uur. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 118 kilometer per uur. Vijf automobilisten kregen een bekeuring omdat zij geen autogordel droegen. Op de Hustenweg in Empel gingen 13 automobilisten op de bon omdat zij daar sneller reden dan 80 kilometer uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 kilometer per uur.

DRONKEN ACHTER HET STUUR (s-Hertogenbosch)

Donderdagavond is op de Gestelseweg in s-Hertogenbosch een 48-jarige automobilist uit Leerdam aangehouden ter zake rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Twee politiemensen in burger zagen de man rijden op de Rijksweg A2. Naar aanleiding van het rijgedrag van de man werd besloten hem te volgen tot het moment dat zij hem konden aanspreken. Bij een verkeerslicht op de Gestelseweg kon de man worden aangehouden. Hij bleek stomdronken in zijn auto te zitten. Bij de blaastest op het politiebureau in s-Hertogenbosch bleek dat het alcoholpromillage van de man 2,6 %o bedroeg. Zijn rijbewijs is ingenomen. Hij kreeg bovendien een algeheel rijverbod voor de duur van 14 uur.

OPENLIJKE GEWELDPLEGING IN TREIN (s-Hertogenbosch)

Donderdagavond ontstond er onenigheid tussen een groep van zes jongeren en een drietal andere passagiers in de trein van Utrecht naar s-Hertogenbosch. Daarbij kregen twee Utrechtenaren van 26 en 22 jaar oud van enkele jongeren uit de groep rake klappen. Op het NS station s-Hertogenbosch kon een 16-jarige jongen worden aangehouden die deel uitmaakte van de groep en die er van wordt verdacht zich mede schuldig te hebben gemaakt aan de mishandeling van de Utrechtenaren. De onenigheid ontstond toen de jongeren een cateringmedewerker in de trein begonnen te intimideren. De 22-jarige Utrechtenaar zag dit gebeuren en riep He in de richting van de groep. Dat was kennelijk voor een aantal personen uit die groep aanleiding genoeg om er maar op los te slaan.

BEZIT HARDDRUGS - 1 - (s-Hertogenbosch)

Bij het betreden van een horecagelegenheid aan de Karrenstraat in s-Hertogenbosch is afgelopen nacht een 26-jarige man uit Montfoort bij controle betrapt op het bezit van een zakje met een harddrugs, vermoedelijk cocaine De politie is door de beveiligingsmedewerkers in kennis gesteld waarop de man is aangehouden.

BEZIT HARDDRUGS - 2 - (s-Hertogenbosch) Afgelopen nacht is bij een routinecontrole op de Hambakenweg in s-Hertogenbosch een 30-jarige inwoner van Kerkdriel betrapt op het bezit van verdovende middelen, vermoedelijk cocaine. Hij is aangehouden. Naar de herkomst van een los in de auto aangetroffen autoradio en een tweetal geluidsboxen wordt een onderzoek ingesteld.

ALCOHOL IN HET VERKEER (Nieuwkuijk)

Afgelopen nacht is op de Nieuwkuijksestraat in Nieuwkuijk een 26-jarige Italiaanse automobilist aangehouden. De man had al enige tijd achter een automobiliste uit Vlijmen gereden. Deze automobiliste voelde zich daardoor bedreigd en belde de politie. Toen de man was staande gehouden bleek hij onder invloed van alcoholhoudende drank te verkeren. Over de bedreigende situatie die de vrouw had ondervonden verklaarde de man dat hij haar de weg had willen vragen.

ILLEGALE VROUWEN IN PROSTITUTIE (s-Hertogenbosch)

Bij een donderdagavond gehouden controle in een bordeel in de Schilderstraat zijn drie Colombiaanse vrouwen van 21,22 en 38 jaar aangetroffen. Zij waren aldaar werkzaam in de prostitutie. Onderzoek leerde dat de vrouwen illegaal in ons verblijven. De vreemdelingendienst heeft de zaak in onderzoek.

ECHTGENOTE AANGEREDEN ( Drunen)

Een 72-jarige automobilist uit Drunen reed vrijdagmiddag op de Grotestraat in Drunen achteruit om zijn auto te parkeren. Daarbij zag hij zijn 78-jarige echtgenote, die kort tevoren was uit gestapt, over het hoofd die werd aangereden en ten val kwam. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in s-Hertogenbosch.