Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Vrijdagmiddag 16 maart 2001
16:28 vrijdag 16 maart 2001

Ernest Zinsmeyer 06 22662875

DIEFSTAL AUTO
Assen
Donderdagnacht is aan de Ruiterakker een blauwe VW Passat gestolen. De 42-jarige eigenaar deed aangifte.

AUTO-INBRAKEN
Zuidwolde
Donderdagnacht is ingebroken in vijf autos aan de Bernhardlaan. In een geval werd een raamrubber weggesneden zodat de ruit kon worden verwijderd. In andere gevallen werden portiersloten vernield. Uit de autos zijn onder meer radios en cd-spelers gestolen. Coevorden
Dezelfde nacht is in de Johannes Vermeerstraat een auto opengebroken. Hier is het portierslot vernield. De 31-jarige eigenaar mist de CD-speler.

INBRAAK SCHAFTKEET
Echten
Donderdagavond of nacht is een schaftkeet aan de Fluitenbergseweg opengebroken. Twee deuren zijn met grof geweld opengebroken, en er wordt een aantal pakken koffie vermist.
Emmen
In dezelfde tijd is bij een inbraak in een keet aan de Kerkhoflaan een fax en een telefoon gestolen. Om binnen te komen werd een raam vernield.

WINKELDIEFSTAL
Emmen
Vrijdagochtend tegen 9.15 uur is een 57-jarige vrouw uit Emmer-Compascuum betrapt bij de diefstal van levensmiddelen. Dat gebeurde in een supermarkt aan de Statenweg. De goederen hadden een waarde van ongeveer f22,-.
Klazienaveen
Iets later, omstreeks 9.45 uur werd een 58-jarige man uit Klazienaveen betrapt bij de diefstal van een pakje shag. Dat gebeurde in een supermarkt aan de Langestraat. Later bleek hij ook nog een niet betaalde rollade in zijn tas te hebben. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt.

DRUGSZAAK
Emmen
Bij een inval donderdagmiddag in een woning aan de Spehornerbrink zijn twee mannen aangehouden. Bij de politie kwamen meldingen binnen over dealen vanaf dit adres, waarbij ook sprake zou zijn van aanwezigheid van een vuurwapen. Bij de zoeking werd geen vuurwapen aangetroffen. Wel werd een hoeveelheid drugs en geld aangetroffen, en attributen die duiden op drugshandel. De beide verdachten, de 44-jarige bewoner en een 23-jarige Rotterdammer, zitten nog vast.

DIEFSTAL UIT VRACHTAUTO
Assen
Vrijdagmorgen rond 11.15 uur zijn 5 grote dozen met in totaal 30 paar Adidas schoenen uit een vrachtauto gestolen. De 52-jarige chauffeur is ongeveer 2 minuten bij zijn vrachtauto weggeweest. In die tijd is de diefstal gepleegd. De wagen stond geparkeerd in de Weiersloop. De politie vraagt eventuele getuigen om zich te melden. Dit kan bij de wijk
Assen-Centrum/Zuid, telefoon: 0592-383210.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe