Gemeente Alkmaar



* Startsein bouw sport- en gezondheidscentrum De Meent
* Werkzaamheden riolering Achterweg starten 19 maart
* Gastfamilies gezocht voor kinderen uit Tata
* Bijeenkomst Platform Sociale Zekerheid Alkmaar 15 maart 2001
Wethouder Eggermont geeft startsein bouw sport- en gezondheidscentrum bij De Meent
De Meent krijgt een sport- en gezondheidcentrum. Op vrijdag 16 maart a.s. om 15.30 uur geeft wethouder van sport H. Eggermont het officiële startsein voor de bouw.

Het initiatief tot de bouw van een sport- en gezondheidcentrum komt van Health Centre De Meent BV. Het centrum is ontwikkeld door Bouwcom Projecten en wordt gebouwd door bouwbedrijf Bolten.

Veelzijdig sportcomplex
De bouw van een sport- en gezondheidcentrum is de laatste fase van de revitalisering van sportcentrum De Meent. Eerdere onderdelen van de revitalisering waren de renovatie van de 400 meter-baan (1994) en de machinekamer (1995), de bouw van de 30/60 meter-ijshal (1997), en de overkapping van de 400 meter-baan vorig jaar. Het sport- en gezondheidcentrum komt voor de huidige ijshal te staan en geeft daarmee het complex De Meent een professionele en sportieve uitstraling.

Multifunctioneel
Het centrum, dat kantoor- en praktijkruimtes bevat, gaat 1800 m2 beslaan en is bedoeld voor de huisvesting van particuliere gebruikers op het gebied van sport en recreatie. De bezoeker vindt er allerhande (sportieve) faciliteiten onder één dak, zoals fitness, aerobics, steps, zonnebanken, een beautysalon, sportmassage, een diëtiste, fysiotherapie, een grand café, een sauna en kinderopvang.
naar boven

15 maart 2001

Werkzaamheden aanleg riolering Achterweg starten 19 maart

De woningen en bedrijven aan de Achterweg worden aangesloten op de riolering. De afgelopen dagen zijn gebruikt om voorbereidende werkzaamheden te verrichten. Vanaf aanstaande maandag, 19 maart, is de gehele Achterweg tussen Herenweg en Achtergeest tien weken lang afgesloten voor alle verkeer. Het werk zal begin juni gereed zijn. Woningen en bedrijven blijven bereikbaar. Doorgaand verkeer wordt omgeleid.
14 maart 2001
Gastfamilies gezocht voor kinderen uit Tata van 1-14 juli 2001

Voor de derde keer in successie wordt ook dit jaar in de vakantieperiode een groep Hongaarse kinderen uit onze zusterstad Tata uitgenodigd voor een vakantie van in Alkmaar en omgeving. Het gaat om kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar, die vanwege hun gezinssituatie niet op vakantie kunnen gaan. De kinderen komen uit kansarme gezinnen en krijgen nu de gelegenheid om te genieten van een onbezorgde vakantie.

De kinderen komen op 1 juli aan en gaan op 14 juli weer weg. Voor dit bezoek worden nog gastgezinnen gezocht. Wie zijn hart en huis wil open zetten voor deze kinderen kan contact opnemen met Hanneke Schrijen, tel. 072-5142124, Margreet van Wissen, tel. 072-5614563 of Jacqueline Lammerschaag, tel. 072-5612608.
12 maart

Bijeenkomst Platform Sociale Zekerheid Alkmaar in de Vest Het Platform Sociale Zekerheid Alkmaar bestaat uit twaalf organisaties en zet zich in voor het verbeteren van de sociale positie en betrokkenheid van mensen in Alkmaar. Op vrijdag 6 april is er van 13.30 uur tot 17.30 uur een bijeenkomst van dit platform in de Vest over Visie en Plannen. Het Platform Sociale zal eigen ideeën en plannen ter discussie stellen. Daarnaast komen er ook een aantal sprekers die hun licht laten schijnen over aspecten van de sociale problematiek. De voordrachten eindigen met een aantal conclusies, aanbevelingen en stellingen voor een discussie. Hulpgevende organisaties en ook inwoners van Alkmaar en omgeving die zich betrokken voelen bij dit onderwerp zijn van harte welkom bij deze (gratis) bijeenkomst.

Het Platform Sociale Zekerheid Alkmaar bestaat nu een jaar en wordt gevormd door verschillende organisaties: Seniorenraad, Platform Migranten Alkmaar, Gehandicaptenoverleg Alkmaar, Interkerkelijk Sociaal Beraad Alkmaar, Vrijwilligerscentrale Wisselwerk, Vrouwen Centrum Alkmaar, Clientenraad Sociale Belangen Alkmaar, Sociaal Raadslieden, CNV-Noord-Kennemerland, FNV, Stichting Onderdak, Vluchtelingenwerk.

Doe mee!
Hulpgevende organisaties en inwoners van Alkmaar en omgeving die zich betrokken voelen bij het onderwerp sociale zekerheid en activering kunnen gratis de bijeenkomst bijwonen en, indien gewenst, ook actief deelnemen in de discussies. Neem voor meer informatie of aanmelding contact op met Platform Sociale Zekerheid, tel. (072) 514 31 65, op werkdagen van 10.00 tot 13.00 uur. Aanmelden voor 30 maart 2001.
16/03/01