Gemeente Amsterdam

|
Rapport Commissie Koning over de taxibranche in Amsterdam

Rapport Commissie Koning over de taxibranche in Amsterdam

Op vrijdag 16 maart heeft de Commissie Onderzoek Taxibranche Amsterdam haar rapport aangeboden aan de burgemeester van Amsterdam, mr. M.J. Cohen.

De onafhankelijke Commissie Onderzoek Taxibranche Amsterdam heeft onderzoek gedaan naar de wijze van verlening en overdracht van taxivergunningen sinds 1985 in het voormalige OLT-AZAM-gebied en de daarbij gehanteerde bedrijfsconstructies. Ook de rol van de besturen van TCA, OLT-AZAM, de gemeente Amsterdam en het Rijk zijn onderzocht. Op basis van deze bevindingen heeft de commissie een aantal conclusies geformuleerd. De te onderzoeken periode eindigt met de ingevoerde nieuwe taxiwet per 1 januari 2000.

De Commissie Onderzoek Taxibranche Amsterdam bestaat uit mr. H.E. Koning (voormalig president van de Algemene Rekenkamer), prof.mr. P.F. van der Heijden (Universiteit van Amsterdam) en prof.dr. F. van Waarden (Universiteit van Utrecht). De commissie is haar werkzaamheden in oktober 2000 gestart.

Burgemeester kondigde aan dat het college zal reageren op het rapport in de vorm van een preadvies. Het rapport en het preadvies zullen op 25 april worden behandeld in de Gemeenteraad.

* Rapport Commissie Koning 16 maart 2001 (pdf, 343 kb)

* Bijlagen Rapport Commissie Koning (pdf, 513 kb)

* Nawoord Rapport Commissie Koning (pdf, 24 kb)

-

© gemeente Amsterdam - 16-03-2001