ELSEVIER SCIENCE PUBLISHING

Onderwerpcollecties van ScienceDirect bieden meer keuze

Onderwerpcollecties van ScienceDirect bieden gebruikers meer keuze qua inhoud en meer gebruikservaring

New York, 16 maart /PRNewswire/ - ScienceDirect(R) (http://www.sciencedirect.com), een afdeling van Elsevier Science, kondigde vandaag de introductie aan van het ScienceDirect Subject Collections programma, waarmee bibliotheken zich kunnen abonneren tegen een voor hen gunstig tarief op pakketten tijdschriften rond een bepaald wetenschappelijk onderwerp. Bibliothecarissen kunnen kiezen uit 21 ScienceDirect Subject Collections die zo opgezet zijn dat ze tegemoet komen aan de wensen van de gebruiker en die zeer geschikt zijn voor gespecialiseerde bibliotheken, faculteiten of grotere bibliotheken van onderzoeksinstituten.

'De onderwerpcollecties zijn een logische oplossing voor bibliothecarissen die hun collecties willen uitbreiden op een manier die kostenbewust is en toch in de diepte toegang biedt tot de inhoud van de full-text database van ScienceDirect, en daarnaast in de breedte tot het enorme bibliografische corpus,' zei Frank Vrancken Peeters, algemeen directeur van ScienceDirect. 'Daarnaast willen we de gebruiker een on-line omgeving bieden die een gevoel van ergens bijhoren cultiveert en de uitwisseling van informatie onder wetenschappers mogelijk maakt. De introductie van dit programma is een belangrijke stap in onze voortdurende inspanning om ScienceDirect steeds beter op de gebruiker af te stemmen, persoonlijker te maken en om de gebruiker meer keuze te bieden.'

Het programma van ScienceDirect Subject Collections bevat pakketen voor de volgende disciplines: landbouwkunde en biologie; biochemie, genetica en moleculaire biologie; bedrijfskunde, management en accountancy; chemische industrie; chemie; computerwetenschappen; besliskunde; geologie en planetologie; economie, econometrie en financiën; energie; technische wetenschappen; milieukunde; immunologie en microbiologie; materiaalleer; wiskunde; geneeskunde; neurologie; psychologie; farmacologie, toxicologie en farmacie; fysica en astronomie; sociale wetenschappen.

Samen met de introductie van het Subject Collections programma, wordt Subject Views gepresenteerd dat een andere, nieuwe manier is om de inhoud en functionaliteit van ScienceDirect af te stemmen op de persoonlijke voorkeur. Gebruikers kunnen nu Subject Views kiezen of home pages over bepaalde onderwerpen, al naar gelang hun persoonlijke voorkeur. Elk Subject View geeft alle titels op het ScienceDirect platform die relevant zijn voor een bepaald wetenschappelijk gebied, maar ook andere informatie die van belang is. Gebruikers kunnen snuffelen door dit universum aan titels, passages, samenvattingen en, indien toegestaan, volledige teksten. Subject views zijn niet verbonden met de aankoop van een Subject Collection en zijn beschikbaar voor alle gebruikers van ScienceDirect als een extra aanvulling op hun abonnement.

ScienceDirect

ScienceDirect is 's werelds grootste provider van wetenschappelijke, technische en medische informatie en biedt abonnees momenteel desktop toegang tot meer dan 3 miljoen full-text artikelen, tot 1200 tijdschriften, uitgegeven door Elsevier Science, en tijdschriften van de 60 belangrijkste STM-uitgevers via CrossRef. Een steeds groter wordend pakket databases, rijk aan links, biedt abonnees een zeer uitgebreide toegang tot alle STM-literatuur die overal ter wereld gepubliceerd wordt.

ScienceDirect is een unit van Elsevier Science
(http://www.elsevier.com), onderdeel van de Reed Elsevier plc group (http://www.reed-elsevier.com). Reed Elsevier biedt hoogwaardige en flexibele informatieoplossingen voor gebruikers, met een steeds grotere nadruk op het internet als medium en is werkzaam in de wetenschappelijke, juridische en business-to-business sectoren.

Contactpersoon: Shelly Cox, directeur Marketing & Communications van Elsevier Science Electronic Publishing, +1 212-462-1973, s.l.cox@elsevier.com

Website: http://www.sciencedirect.com

http://www.elsevier.com

http://www.reed-elsevier.com

30 mrt 01 12:44