Waterloopkundig Laboratorium

_________________ Go!

Up One Level

Maak kennis met WANDA Engineering!

Na de succesvolle introductie van de volledige Windows-versie van WANDA willen we u graag uitnodigen voor een informatiemiddag over WANDA Engineering. Deze middag vindt plaats op vrijdag 16 maart 2001 vanaf 13.00 uur bij WL | Delft Hydraulics. Met WANDA Engineering hebben we de weg ingeslagen naar een bredere en meer geïntegreerde toepassing van WANDA in de ontwerp- en evaluatiepraktijk in de leidingwereld.

WANDA Engineering is met name bedoeld voor het op eenvoudige wijze bepalen van de systeemkarakteristiek voor eenvoudige en complexe leidingsystemen en de selectie van de daarbij behorende pompen met behulp van de aanwezige pompmodule. Om een nauwkeurige weerstandskarakteristiek te bepalen is een speciale pijpcomponent toegevoegd aan WANDA waarin de lokale verliezen van bochten, T-verbindingen, enz. op eenvoudige wijze toegerekend kunnen worden aan het betreffende pijpgedeelte, gebruikmakend van standaard verliescoëfficiënten. De wijze van toerekenen van de extra weerstand is naar keuze van de gebruiker.

In WANDA Engineering wordt verder alleen die informatie gevraagd die voor de stationaire berekening nodig is. Het is een uitermate efficiënt en flexibel programma voor het uitvoeren van weerstandsberekeningen van (complexe) leidingsystemen. WANDA Transient (uw huidige versie) is volledig compatibel met WANDA Engineering. Dit houdt in dat het beschikbare model alleen aangevuld moet worden met een beperkt aantal ontbrekende leidinggegevens, waarna de waterslagberekening uitgevoerd kan worden.

De derde module is de WANDA Control, waarmee u de meet- en regelprincipes van het leidingsysteem kunt testen. De drie modules zijn zodanig modulair opgebouwd dat u op verschillende plaatsen in uw bedrijf WANDA Engineering kunt inzetten en op een plaats bijvoorbeeld een complete WANDA versie bestaande uit 2 of 3 modules. De invoergegevens kunnen onderling uitgewisseld worden en vragen hooguit nog enige aanvulling.

programma

13.00 uur ontvangst
13.30 uur inleiding
13.40 uur uitleg 3 WANDA modules
14.30 uur voorbeelden
15.00 uur koffiepauze
15.15 uur tips en trucs WANDA3
15.45 uur toekomstige ontwikkelingen
16.00 uur algemene informatie
16.15 uur vragen
16.30 uur sluiting

inschrijving

Inschrijven kan door vóór 7 maart 2001 bijgaand inschrijvingsformulier in te vullen. Iedere inschrijver ontvangt een bevestiging. Bij overintekening vindt toewijzing plaats naar volgorde van ontvangst van de aanmelding.

more information

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ingeborg Mast.

Top of This Page

Copyright © 2001 WL | Delft Hydraulics.