Afzender: FotoKring Oost Gelre
Datum: 16 maart 2001

PERSBERICHT

Van vlinder tot model

De Fotokring Oost Gelre uit Varsseveld houdt haar jaarlijkse expositie van 16 maart tot en met 6 april in de Openbare bilbliotheek in Varsseveld. De expositie is te bezoeken gedurende de openingsuren van de bibliotheek en bestaat uit ongeveer 80-100 foto's.

Fotokring Oost Gelre is op 16 maart 1973 opgericht en heeft als doel om de amateurfotografie in het algemeen en de eigen fotografie in het bijzonder te bevorderen. Met dertien leden is de vereniging niet erg groot, maar dat houdt de leden wel betrokken bij de vereniging. Zowel ervaren fotografen als fotografen die net zijn begonnen zijn lid van de club. Door met elkaar over fotowerk te praten stimuleren we de groei in de eigen fotografie. De leden zijn momenteel bezig met het uitvoeren van een beeldketting, waarbij een foto gemaakt moet worden op basis van een andere foto. Als alles meezit dan zal het uiteindelijke resultaat ook op de expositie te zien zijn.

De foto's van de leden van de Fotokring zijn, net als de leden zelf, heel divers. Van allerlei soorten onderwerpen zijn er wel foto's te zien. Van vlinders tot reisfotografie en van landschappen tot portretten. Niet alleen de onderwerpen vario/ooren, ook de materialen waarmee gewerkt wordt is divers. Dia, zwart-wit en kleurnegatief worden gebruikt om het gewenste resultaat te bereiken. Kenmerkend voor de fotografie van de leden is dat het fotografie is die dichtbij de mensen staat. Veel van het werk gebeurt dicht bij huis, letterlijk soms, want Henk Verhoek fotografeert de meest fraaie wolkenpartijen vanuit zijn achtertuin. Anderen zoeken het toch weer wat verder, van Amsterdam tot Nepal.

Op de tentoonstelling is veel werk zelf afgedrukt. Dat geldt niet alleen voor zwart-wit, maar zelfs ook voor kleuropnames. Bas de Meijer zal werk tonen dat varieert van de klassieke zwart-wit barietdruk tot kleurendrukken op basis van de zogenaamde crossontwikkeling. Dat laatste staat garant voor een speciaal en vervreemdend effect.

Voor meer informatie over de fotoclub of de tentoonstelling kan men terecht bij de voorzitter, Wim Helmink op telefoonnummer (0315) 241746, of via de website http://www.demeijer.com/~fkog.