Provincie Limburg

'LANDTAG' BEKIJKT IJZEREN RIJN

'LANDTAG' BEKIJKT IJZEREN RIJN

Vrijdag 16 maart a.s. brengt de commissie voor "Europa en Een-Wereld-Politiek" van het parlement van het Land Nordrhein-Westfalen een bezoek aan het op Nederlands grondgebied gelegen deel van de IJzeren Rijn. Deze oriëntatie van de 'Landtag' maakt deel uit van een werkbezoek aan België en Nederland van 14 t/m 16 maart 2001.

De commissie bekijkt die dag het tracé van de IJzeren Rijn in het Meinweggebied aan de hand van toelichtingen van gedeputeerde Vestjens, burgemeester Kaiser en wethouder Schwachten van Roermond, burgemeester Braam en wethouder Neijen van Roerdalen en de heer Bossenbroek van Staatsbosbeheer.
Vervolgens wordt de problematiek rond de eventuele reactivering van het historische tracé en de alternatieve mogelijkheden belicht door Gouverneur mr. B.J.M. baron van Voorst tot Voorst, de burgemeesters en betrokken wethouders van Venlo en Weert en projectleider Lavell van Rijkswaterstaat. Ook Regierungspräsident Büssow van het Bezirk Düsseldorf zal er het woord voeren. Verder is ook de Kamer van Koophandel van Noord- en Midden Limburg bij ontmoeting betrokken.