Partij van de Arbeid

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart 2001 organiseert de PvdA haar congres in de Rotterdam Hall in het World Trade Centre in Rotterdam.

U wordt van harte uitgenodigd het congres te bezoeken. Want het congres is niet alleen voor een groep partijleden die besluiten neemt: "In de wandelgangen" van het congres wordt er van alles georganiseerd om te laten zien dat de PvdA vele contacten heeft in de samenleving, met meer dan partijgenoten alleen.

De aandacht van het congres gaat in de eerste plaats natuurlijk uit naar de bestuursverkiezingen van partijbestuur en een nieuwe voorzitter.

Een nieuw Beginselprogramma; een discussie en besluitvorming over Partijvernieuwing zijn andere in het oog springende agendapunten, bedoeld om de PvdA een nieuwe start te laten maken in de 21ste eeuw. En verder natuurlijk speeches van Wim Kok, Ad Melkert en Max van den Berg.

"In de wandelgangen" is het congres te volgen via TV-monitoren, en in een zaal met een groot scherm. Want bij grote drukte is het niet altijd mogelijk in de vergaderzaal zelf te zitten. De congresafgevaardigden hebben uiteraard voorrang.

" In de wandelgangen" is echter genoeg te doen en te zien. Vrijwel alle instellingen (stichtingen) en Kenniscentra zullen actief acte de presence geven. Zij hebben daarvoor hun achterbannen uitgenodigd, mensen die zich op een onderwerp betrokken voelen met de partij, en hun kennis graag willen delen met anderen.

Er worden workshops georganiseerd met verschillende onderwerpen als debattraining; een uitleg over hoe het werkt op het congres; een reisje door de PvdA: hoe zit de partij in elkaar; de nieuwe campagneschool zal gepresenteerd worden, en een workshop over hoe de politiek aantrekkelijk te maken voor jongeren en nog veel meer. En dan zijn er debatten over Afrika, de uitbreiding van de Europese Unie, en een prikkelend debat over de waarde van beginselen in een politieke partij voor jongeren.

De hele zaterdag wordt in het Politiek Café de actualiteit van de
zaterdag gevolgd in interviews; er zijn debatjes met bewindslieden en andere mensen uit de samenleving.

Tot vrijdag 16 maart (van 12.00 uur tot 21.30 uur) en zaterdag 17 maart (van 10.30 uur tot 15.45 uur) a.s. in Rotterdam!