Stork Groep NV

Amersfoortsestraatweg 7, 1412 KA Naarden
Postbus 5004, 1410 AA Naarden
Nederland

Telefoon : (035) 695 75 55
Telefax : (035) 694 11 84

Corporate Communications
Persbericht

Naarden, 16 maart 2001

Maarten Schönfeld nieuwe CFO bij Stork

De Raad van Commissarissen van Stork N.V. heeft de heer drs. J.C.M. Schönfeld (51) benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van de onderneming. Maarten Schönfeld, afkomstig van Shell, zal per 1 mei 2001 bij Stork in dienst treden. Per
1 juli 2001 zal hij de functie van Chief Financial Officer (CFO) overnemen van Hans van den Boogaard, die begin 2002 met pensioen gaat. Vanaf 1 juli 2001 zal de taakverdeling in de Raad van Bestuur van Stork N.V. als volgt zijn: Aad Veenman: voorzitter (CEO), Hans van den Boogaard: vice-voorzitter, Hans Bouland (COO) en Maarten Schönfeld (CFO).

Maarten Schönfeld (51) behaalde zijn doctoraaltitel economie aan de Universiteit van Groningen en verwierf de masterstitel Business Administration aan het Franse INSEAD instituut in Fontainebleau. Hij begon zijn carrière als ontwikkelingswerker voor een VN-ontwikkelingsprogramma in zuidelijk Afrika, waarna hij (in 1977) toetrad tot de Koninklijke Shell Groep. Daar heeft hij verschillende financiële en leidinggevende posities bekleed, zowel in de Verenigde Staten, Argentinië, Portugal, Zwitserland en Duitsland, als op het hoofdkantoor in Den Haag, waar hij Manager Investor Relations was bij de Koninklijke Nederlandsche Petroleum Maatschappij.

Voor zijn terugkeer naar Nederland in april 2000 was hij CFO en lid van de Raad van Bestuur van Deutsche Shell in Hamburg. Zijn meest recente verantwoordelijkheden betreffen de functies van CFO bij Shell Nederland B.V. en Group Finance Representative bij de Koninklijke Nederlandsche Petroleum Maatschappij.

In de loop van zijn Shell carrière was Maarten Schönfeld verantwoordelijk voor initiatief en invoering van diverse ICT-projecten en concernbrede en financiële herstructureringsprocessen. Ook was hij betrokken bij meerdere fusies en overnames. Zeer recentelijk voltooide hij voor Shell in de regio Australië/Azië met succes een grote overname.

Informatie voor de pers:
Stork N.V.
Dick Kors
Tel. 035 - 695 75 55

NB: Een portretfoto van de heer Schönfeld kan worden verkregen via www.stork.com (rubriek 'nieuws').