i-Concept, e-learning pionier met ruim 10 jaar ervaring in Technology Based Training (TBT), lanceert Studywiser.com. Studywiser.com is een e-learning platform voor auteur, trainer en leerling, gebouwd op de volgende drie elementaire fundamenten:


* Opslag van inhoud onafhankelijk van de softwareleverancier
Auteurs en trainers creëren hun cursus materiaal m.b.v. wizardschermen. Het materiaal wordt opgeslagen in een database en kan met de exportfunctie naar XML-formaten of andere (nieuwe) leeromgevingen worden gepoort.


* Hergebruik van inhoud
Cursussen bestaan uit modules die kunnen worden uitgewisseld met andere auteurs of hergebruikt voor nieuwe cursussen. Hierdoor kan materiaal als multimedia/tekst instructie en toetsen efficiënter worden benut.


* Eenvoudige en snelle implementatie in een web (browser) omgeving Geen software download, installatie of configuratie. Auteur en leerling starten direct vanuit een browserscherm.

Het gebruik van Studywiser.com is gratis, onder de voorwaarde dat collega-auteurs het materiaal mogen hergebruiken. Voor bedrijven met een eigen intranet en voor de ISP/ASP markt is de software op licentiebasis beschikbaar. De Engelstalige http://www.Studywiser.com site heeft de cursussen "Het Internet" en "Lotus Notes Email" ter demo klaarstaan. Op de Nederlandstalige versie http://www.Studeerwijzer.nl/nl kan men de cursussen "Excel Basisbegrippen" en "Exact voor Windows Inkoopboek" uitproberen.

Albert F.J. Bausch (directeur i-Concept InternetWorks): "Het is voor organisaties niet eenvoudig om een e-learning omgeving te kiezen. Internet technologieën komen en gaan en de aankondigingen rondom XML standaarden zoals CourseWare Markup Language maken het ook niet makkelijker. Vandaag kiezen en investeren in software en inhoudontwikkeling en morgen kan het allemaal overbodig zijn geworden. De investeringen zijn daarbij vaak enorm, omdat de softwareleverancier dwingt om zijn relationele database, gebruikers-administratiegereedschap en door hem geprefereerde multimedia- en videosoftware te gebruiken. Het essentiële gedeelte, (zelfstandig) leren en training, dreigt in het besluitvormingsproces ondergeschikt te worden. Wij hebben voor dit probleem met Studywiser.com een zeer concrete oplossing gevonden. Studywiser.com biedt de organisaties de mogelijkheid om zonder risico direct, soms zelfs binnen een paar uur, concrete ervaring met elearning op te doen."

Over i-Concept:
i-Concept levert internet consultancy, project management en conceptontwikkeling op het gebied van ecruitment, elearning en ecommerce. i-Concept vertegenwoordigt ruim 10 jaar ervaring in Technology Based Training (TBT), vanaf de pioniersdagen met o.a. LOI BBS tot het heden met web based e-learning oplossingen. i-Concept was exploitation management in EU project IDEALS (internet distance learning technology), levert web consultancy en webdevelopment aan het Ministerie van OC&W (o.a. Kennisnet.nl) en was partner in het BVE-NET project (i-concept.nl/albeda). i-Concept ontstond in 1997 als spin-off van Bausch Datacom, één van Nederlands eerste Internet Providers. Neem voor meer informatie contact op met Albert Bausch via telefoonnummer 010-4139444 of via http://www.i-concept.nl.

U kunt uw emailadres van deze persberichtendistributielijst verwijderen via http://www.i-concept.nl/afmelden.htm.